Rovana Plumb, singura candidatură la şefia Consilului Naţional al PSD

Vicepreşedintele PSD, Rovana Plumb, a rămas singura candidatură la şefia Consilului Naţional al PSD, în urma şedinţei de luni a Biroului Permanent Naţional al partidului.

16 mart. 2015, 11:23
Rovana Plumb, singura candidatură la şefia Consilului Naţional al PSD

Biroul Permanent Național al PSD a aprobat luni dosarul de candidatură al Rovanei Plumb la funcția de președinte al Consiliului Național, care se va reuni pe 20 și 21 martie, a anunțat la finalul ședinței BPN președintele partidului, Victor Ponta.

„A fost aprobat programul Consiliului Național — vineri și sâmbătă, dosarul de candidatură al doamnei Rovana Plumb pentru funcția de președinte al CN și atelierele de dezbateri pe fiecare dintre temele care formează obiectul de interes al Consiliului Național”, a precizat Ponta, într-o conferință de presă.

Membrii BPN au fost informați, pe de altă parte, despre stadiul colaborării în ceea ce privește legile electorale.

„După cum știți, cele referitoare la alegerile locale — proiectul s-a finalizat. De asemenea, se află în fază avansată și proiectul privind alegerea Parlamentului și finanțarea partidelor. Acum comisia este condusă de deputatul PNL Mihai Voicu, dar deciziile s-au luat cu majoritatea de două treimi prevăzute în regulament. Și, din punctul de vedere al PSD, pot intra în dezbaterile plenului cât mai curând, în așa fel încât, până la finalul sesiunii parlamentare, să avem adoptate legile electorale ca să poată fi aplicate în 2016 la alegerile locale și parlamentare„, a detaliat premierul.

Victor Ponta a reafirmat punctul de vedere al PSD din Comisia de revizuire a Constituției. „Mâine (marți — n.r.) are loc o nouă reuniune a Comisiei pentru revizuirea Constituției. Punctul de vedere al PSD este foarte clar: toate propunerile pe care le-a făcut USL în comisie, mai puțin cele pe care CCR sau Comisia de la Veneția le-au respins, sunt valide și suntem gata să le votăm. PNL și-a desemnat oamenii în comisie, acum au spus că au niște amendamente dacă vin cu ele, le discutăm”, a completat președintele PSD.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Cei care au calitatea de INCULPAT să nu mai ocupe funcţii numite în Guvern sau Parlament

Rovana Plumb şi-a anunţat candidatura la şefia Consilului Naţional al PSD în urmă cu o săptămână.

 „Sunt onorată de propunerea colegilor și voi răspunde că da – voi candida la președinția Consiliului Național al PSD. Vreau să fiu o voce puternică în PSD și pe scena publică. Am convingerea că putem pune în aplicare un proiect de reformă a PSD, util societății românești în ansamblul ei. Vreau să fac echipă cu Victor Ponta pentru un nou proiect de succes al PSD”, spunea Rovana Plumb.

Anunțul oficial a fost făcut în cadrul evenimentului Primăvara Social Democrată, organizat de OFSD cu ocazia lansării „Pactului pentru demnitatea femeii”, un document cu propuneri de acțiuni pentru îmbunătățirea statutului și vieții femei românce.

Consiliul Naţional al PSD va avea loc în zilele de 20-21 martie.