Rovana Plumb: Toţi colegii mei au solicitat continuarea guvernării cu guvernul condus de Victor Ponta

BPN al PSD a desemnat-o, miercuri, în unanimitate, pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Întrebat, după şedinţa BPN, despre faptul că decizia a fost luată în unanimitate, Victor Ponta a spus că aceasta înseamnă că PSD este un partid unit. Şi Ion Iliescu şi-a anunţat sprijinul pentru Rovana Plumb. "Mai feminizăm şi noi conducerea", a spus fostul preşedinte al PSD. La finalul şedinţei, Rovana Plumb a oferit o declaraţie presei.

15 iul. 2015, 15:51
Rovana Plumb: Toţi colegii mei au solicitat continuarea guvernării cu guvernul condus de Victor Ponta

Prin intermediul dumneavoastră mă adresez celor peste 70.000 de mii de membri ai PSD. PSD are cea mai performantă guvernare, cu cele mai bune măsuri economice şi sociale care încep să se vadă în viaţa de zi cu zi. Toţi colegii mei au solicitat continuarea guvernării cu guvernul condus de V. Ponta, alături de aliaţii noştri UNPR prin intermediul domnului Daniel Oprea şi alde Călin Popescu Tăriceanu.

Daniel Oprea susţine continuarea guvernării cu Victor Ponta drept prim-ministru şi, de asemenea, cu preşedinte interimar al PSD în persoana mea. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o şi vreau să vă spun că pentru mine este o mare onoare. Doresc să vă asigur că la următoarea întâlnire a BPN vom asculta opiniile fiecăruia dintre liderii noştri în ceea ce priveşte ce avem de făcut pe continuarea verii„, a declarat Rovana Plumb la ieşirea din şedinţa BPN.

Rovana Plumb este o femeie cu experinţă. Membră de partid veche, a condus Organizaţia de femei a partidului un număr mare de ani, ministru. Categoric (că sprijin interimatul Rovanei Plumb la şefia partidului n.red.). Toată lumea a fost de acord. Mai feminizăm şi noi conducerea„, a declarat fostul preşedinte Ion Iliescu, la finalul şedinţei BPN al PSD.  

Iliescu a vorbit şi despre problemele în justiţie ale lui Ponta şi Dragnea. „Victor Ponta şi Liviu Dragnea sunt incriminaţi în nişte chestiuni care nimeni nu le înţelege. Nu există plângeri …, Şova nu a reclamat nimic, nu are niciun fel de pretenţii, dar se găsesc procurori care să pună în discuţie efectele acestei chestiuni. Dragnea, de asemenea. Ce a făcut Dragnea, a îndemnat oamenii să iasă la referendum”, a mai spus Iliescu.

Întrebat dacă Victor Ponta ar fi trebuit să se consulte cu colegii de partid înainte de a se retrage de la conducerea PSD, Iliescu a răspuns că „e greu de judecat aşa ceva…Victor Ponta nu vrea să afecteze partidul această problemă personală, pe care el o s-o rezolve”.

Iliescu a mai completat că în acestă situaţie „se impune un congres”. „Ne vom sfătui la Comitetul Executiv, e forumul cel mai îndreptăţit să judece, vom judeca împreună”.

În cadrul BPN au fost şi lideri social-democraţi care au propus ca şeful partidului să nu mai facă parte şi din Guvern. Este vorba despre Constantin Niţă şi Nicolae Bădălau, membri ai BPN, care i-au propus Rovanei Plumb ca, în cazul în care vrea să rămână în continuare preşedinte interimar al PSD, să renunţe la funcţia de ministru al Muncii. 

Joi ar urma să aibă loc o nouă reuniune PSD cu toţi liderii din ţară,  Comitetul Execitiv, pentru deciziile finale privind soarta formaţiunii. Ponta şi-a informat deja colegii că nu se va întoarce la şefia PSD. 

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.