Roz pentru fete, albastru pentru băieţi! Sau despre cum manipulăm copilul

Cercetatorii ii indeamna pe parinti sa evite jucariile, care din start eticheteaza genul copilului si nici sa nu le aleaga in functie de anumite culori: acestea sunt pentru baieti si celelalte pentru fete. Cum? Nu stiai? Roz pentru fete, albastru pentru baieti! ...sau despre cum manipulam copilul.

12 aug. 2018, 13:38
Roz pentru fete, albastru pentru băieţi! Sau despre cum manipulăm copilul
Un studiu nou arata cat de usor pot fi manipulate ideile prescolarilor despre ceea ce este potrivit pentru genul lor. Doi cercetatori de la Universitatea din Hong Kong sugereaza ca inca exista multi parinti care prefera sa le cumpere jucarii copiilor, alegand obsesiv anumite culori „in functie de sexul copilului: roz pentru fete si albastru pentru baieti”. Studiul lui Sui Ping Yeung si Wang Ivy Wong este publicat in revista Spring Rollers Sex si arata cat de usor pot fi manipulate ideile prescolarilor despre ceea ce este potrivit pentru genul lor, scrie sciencedaily.com.

In ce a constat studiul: cercetatorii au recrutat 129 de copii chinezi prescolari (cu varsta cuprinsa intre  cinci si sapte ani) de la doua gradinite din Hong Kong. Initial acestia au evaluat preferinta copiilor pentru roz sau albastru, aratandu-le carti si jucarii in aceste culori. Apoi copiii au fost impartiti aleatoriu in doua grupuri. Copiilor din primul grup li s-a spus sa aleaga jucarii si carti, fara sa li se sugereze ca anumite culori sunt pentru fete, iar alte culori sunt pentru baieti. In timp ce copiilor din grupul numarul doi li s-a sugerat ca verdele este pentru baieti si galbenul este pentru fete. Iar diferentele de gen s-au vazut imediat in alegerile pe care le-au facut.

Citeste continuarea pe superbebe.ro


loading...