ROZALIA BIRO îi răspunde lui Traian Băsescu după ce a fost criticată pentru GAFELE făcute

Senatorul UDMR Rozalia Biro i-a răspuns, luni, preşedintelui Traian Băsescu care a acuzat lipsa înţelegerii limbii române de către cea care a fost propusă pentru funcţia de ministru al Culturii. Biro a declarat pentru Agerpres că, "chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română, se poate întâmpla oricui să greşească", aşa cum a greşit şi ea.
Ionela Marcu
04 aug. 2014, 11:23
ROZALIA BIRO îi răspunde lui Traian Băsescu după ce a fost criticată pentru GAFELE făcute

Comentând afirmaţiile şefului statului făcute vineri, senatorul UDMR a afirmat că ‘valoarea unui om nu este dată de greşelile sale’.

‘Am greşit aşa cum orice om poate greşi în viaţă. Chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui şi sunt convinsă că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui’, a declarat Biro Rozalia.

Senatorul UDMR a afirmat că speră că va avea posibilitatea să ocupe funcţiile lăsate vacante de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor şi ‘să fie un bun vicepremier şi ministru al Culturii’.

‘Sper, totuşi, să am posibilitatea de a face faţă acestei provocări onorante de a fi un bun vicepremier şi ministru al Culturii’, a mai precizat parlamentarul.

Băsescu râde de Rozalia Biro: Nu aş vrea ca ministrul Culturii să fie urmărit de poveştile cu copii BIPEZI

Potrivit CV-ului oficial, Rozalia Biro a absolvit cursurile Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, profil – economia industriei, construcţiilor şi transporturilor, precum şi studii postuniversitare la Open University Business School ‘Managementul competitiv’.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că nominalizările făcute de premier pentru funcţia de ministru al Bugetului, în persoana lui Claudiu Manda, şi al Culturii – Rozalia Biro sunt nepotrivite.

‘În ceea ce priveşte nominalizările eu le consider nepotrivite, ceea ce nu înseamnă că astăzi le-am şi respins’, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a criticat-o pe Rozalia Biro în ceea ce priveşte înţelegerea limbii române.

‘La Ministerul Culturii doamna Rozalia Biro, de la dânsa am aflat şi a aflat toată România că nu are niciun biped în familie şi, de asemenea, am aflat tot de la dânsa zilele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al Guvernului şi aici mai este un argument pe care îl am în vedere atunci când mă gândesc la această nominalizare: practic Ministerul Culturii nu este un minister care să aibă foarte mulţi bani, dar este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii din România, iar cultura românească este în proporţie de circa 90% o cultură de limba română’, a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu: Nominalizările făcute de Victor Ponta la Cultură şi Buget sunt NEPOTRIVITE VIDEO

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că Uniunea nu va face o altă nominalizare la Cultură şi că aşteaptă decizia preşedintelui în acest sens

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!