ROZALIA BIRO îi răspunde lui Traian Băsescu după ce a fost criticată pentru GAFELE făcute

Senatorul UDMR Rozalia Biro i-a răspuns, luni, preşedintelui Traian Băsescu care a acuzat lipsa înţelegerii limbii române de către cea care a fost propusă pentru funcţia de ministru al Culturii. Biro a declarat pentru Agerpres că, "chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română, se poate întâmpla oricui să greşească", aşa cum a greşit şi ea.

04 aug. 2014, 11:23
ROZALIA BIRO îi răspunde lui Traian Băsescu după ce a fost criticată pentru GAFELE făcute

Comentând afirmaţiile şefului statului făcute vineri, senatorul UDMR a afirmat că ‘valoarea unui om nu este dată de greşelile sale’.

‘Am greşit aşa cum orice om poate greşi în viaţă. Chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui şi sunt convinsă că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui’, a declarat Biro Rozalia.

Senatorul UDMR a afirmat că speră că va avea posibilitatea să ocupe funcţiile lăsate vacante de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor şi ‘să fie un bun vicepremier şi ministru al Culturii’.

‘Sper, totuşi, să am posibilitatea de a face faţă acestei provocări onorante de a fi un bun vicepremier şi ministru al Culturii’, a mai precizat parlamentarul.

Băsescu râde de Rozalia Biro: Nu aş vrea ca ministrul Culturii să fie urmărit de poveştile cu copii BIPEZI

Potrivit CV-ului oficial, Rozalia Biro a absolvit cursurile Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, profil – economia industriei, construcţiilor şi transporturilor, precum şi studii postuniversitare la Open University Business School ‘Managementul competitiv’.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că nominalizările făcute de premier pentru funcţia de ministru al Bugetului, în persoana lui Claudiu Manda, şi al Culturii – Rozalia Biro sunt nepotrivite.

‘În ceea ce priveşte nominalizările eu le consider nepotrivite, ceea ce nu înseamnă că astăzi le-am şi respins’, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a criticat-o pe Rozalia Biro în ceea ce priveşte înţelegerea limbii române.

‘La Ministerul Culturii doamna Rozalia Biro, de la dânsa am aflat şi a aflat toată România că nu are niciun biped în familie şi, de asemenea, am aflat tot de la dânsa zilele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al Guvernului şi aici mai este un argument pe care îl am în vedere atunci când mă gândesc la această nominalizare: practic Ministerul Culturii nu este un minister care să aibă foarte mulţi bani, dar este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii din România, iar cultura românească este în proporţie de circa 90% o cultură de limba română’, a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu: Nominalizările făcute de Victor Ponta la Cultură şi Buget sunt NEPOTRIVITE VIDEO

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că Uniunea nu va face o altă nominalizare la Cultură şi că aşteaptă decizia preşedintelui în acest sens