Rozalia Biro: Majoritatea liderilor din UDMR preferă ca Uniunea să rămână la guvernare

Preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), senatorul Biro Rozalia, a declarat miercuri că majoritatea covârşitoare din această formaţiune susţine că UDMR trebuie să rămână la guvernare, transmite Agerpres.

26 nov. 2014, 13:45
Rozalia Biro: Majoritatea liderilor din UDMR preferă ca Uniunea să rămână la guvernare

‘Legat de guvernarea cu PSD putem să spunem că din principiile şi priorităţile stabilite şi clarificate ca între parteneri, la începutul acestei guvernări din martie, unele s-au realizat, dar destul de multe nu s-au realizat. Evident, dacă mâine (la şedinţa Consiliului Permanent UDMR – n.r.) vom decide să rămânem la guvernare, aceleaşi principii şi aceleaşi priorităţi sunt valabile şi în continuare, pentru că noi considerăm că esenţa UDMR este de a duce spre realizare aşteptările şi priorităţile comunităţii maghiare’, a declarat într-o conferinţă de presă Biro Rozalia.

Preşedintele CRU a declarat că la şedinţa Consiliului Permanent, programată joi la Cluj Napoca, va transmite opţiunile celor din secuime, Covasna, Harghita şi probabil, Mureş, care ar putea propune ieşirea de la guvernare, însă majoritatea covârşitoare din UDMR este de părere că Uniunea trebuie să meargă pe aceleaşi principii pe care a mers şi până acum, în cei 12-13 ani la guvernare, bazată întotdeauna pe negocieri foarte serioase privind priorităţile şi obiectivele UDMR.

‘Voi prezenta mâine această situaţie: că sunt două tabere, una minoritară şi cealaltă cu o pondere mai mare în UDMR, care spune că trebuie continuată această guvernare în cazul în care după încă o discuţie foarte detaliată cu partenerii noştri de guvernare putem să ajungem la concluzia că îşi asumă realizarea acelor priorităţi pe care le-am fixat din martie şi care, până în momentul de faţă, nu s-au realizat’, a spus preşedintele CRU.

Dintre acestea, Rozalia Biro a amintit Autostrada Borş-Braşov, alături de proiectele privind autonomia culturală, universitatea din Tg. Mureş ori o descentralizare accentuată.