Rușii pregătesc embargo la alcool. Anunță că au găsit substanțe periculoase în mărci celebre de whisky

Serviciul sanitar rus a efectuat o inspecție neprogramată a unor probe de whisky importate din SUA. Filiala instituţiei din regiunea Sverdlovsk a testat câteva mostre ale băuturilor alcoolice şi au găsit în componenţa acestora câteva substanţe chimice, scrie RIA Novosti, citată de publika.md.

15 aug. 2014, 12:02
Rușii pregătesc embargo la alcool. Anunță că au găsit substanțe periculoase în mărci celebre de whisky

Testele au fost aplicate pe tipurile de whisky Jack Daniel’s Tennessee, Jack Daniel’s Tennessee Honey şi Jim Beam Bourbon. Chimicalele descoperite nu făceau parte din compoziţia obişnuită a băuturii.

Pe lângă toate, s-a constatat că pe sticle nu este scris în rusă tipul de whisky, în funcție de compoziție. Potrivit Rospotrebnadzor, acest lucru ar permite indentificarea mai uşoară a producătorului şi a „vechimii” alcoolului.

Citește și Rusia va importa produse agroalimentare egiptene

De asemenea, serviciul a relevat faptul că producția de Jack Daniel’s Tennessee nu a fost testată conform cerinţelor sanitare internaţionale, în timp ce pe eticheta produselor se menţionează că băutura corespunde tuturor cerințe.

Absența declarației de produse reprezintă o amenințare pentru viața şi sănătatea cetățenilor„, se spune într-un raport.

Publika.md aminteşte că la începutul lunii august, serviciul rus a găsit ftalați în whiskey-ul american „Gentleman Kentucky”, produs de Barton 1792 Distillery. Potrivit specialiştilor din Rusia, ftalați pot provoca modificări organice a sistemul nervos central și periferic, ale sistemului endocrin, precum și cancer sau infertilitate la bărbaţi şi femei.

Citește și Vladimir Putin ameninţă: Rusia s-ar putea retrage din CEDO