Rudel Obreja a murit! Fostul pugilist avea 57 de ani şi suferea de cancer cu metastaze

A încetat din viață Rudel Obreja! Fostul pugilist a murit la vârsta de 57 de ani. Acesta suferea de cancer în stadiu avansat şi fusese eliberat din închisoare pentru a se trata.

12 mart. 2023, 14:23
Rudel Obreja a murit! Fostul pugilist avea 57 de ani şi suferea de cancer cu metastaze

Rudel Obreja a murit după o îndelungată suferinţă cauzată de lupta cu cancerul. Anunţul decesului a fost făcut de Liga Profesionistă de Box.

Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat Liga Profesionistă de Box.

Drum lin, Rudi! Dumnezeu să te odihnească! Condoleanţe familiei!”, e mesajul postat pe Facebook şi de fosta soţie a lui Obreja, Antonela Maria Obreja.

Rudel Obreja a murit!  Calvarul prin care a trecut fostul pugilist

Înainte să iasă din închisoare, Rudel Obreja încercase în mai multe rânduri să îi convingă pe judecători să îl lase să se trateze în libertate.

Obreja se trata într-un spital civil, după ce fusese eliberat de Tribunalul Ilfov, după ce chiar şi Consiliul Mondial al Boxului ceruse eliberarea fostului boxer.

Am nevoie de tratament in condiții UMANE, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce:
– stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte;
– sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte
– nu am telefon, doar 5 vizite PE LUNĂ ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască DREPTUL conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! VREAU SĂ TRĂIESC”, scria Rudel Obreja pe Facebook, anul trecut.

Fusese condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

În martie 2017, instanţa supremă a condamnat-o pe Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale,  la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.

Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul mnistru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.

Pe 22 iulie, Tribunalul Ilfov a decis că poate fi întreruptă executarea pedepsei pentru fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, după ce acesta solicitase suspendarea executării pedepsei, argumentând că are cancer cu metastaze şi doreşte să se trateze corespunzător.