RUDEL OBREJA, anunţ important pentru viitorul lui Lucian Bute

Rudel Obreja, a fost reţinut, marţi, de DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoană judecată de instanţa supremă, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecători. Rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea in judecata a lui Rudel Obreja în cazul Galei Bute pentru fapte de coruptie a fost însă infirmat ca nelegal, insa fostul ministru Ion Ariton va fi cercetat in continuare.

05 feb. 2014, 08:15
RUDEL OBREJA, anunţ important pentru viitorul lui Lucian Bute

RUDEL OBREJA a fost reţinut într-un dosar de corupţie. Rudel Obreja a mai fost în faţa procurorilor anticorupţie şi în dosarul galei „Campion pentru România”, fiind audiat în legătură cu organizarea meciului în care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, în 2011

„Din presa am aflat, asa cum din presa am aflat multe altele si am fost surprins! Nu e vorba ca nu voi mai fi urmarit, cel putin nu sub aceleasi acuzatii. Procurorul sef a infirmat toate invinuirile care au fost aduse de catre procurorul de caz la adresa mea. Acum vin si ma intreb de ce i-am platit pe acesti oameni timp de doi ani si jumatate, care si-au batut cumva joc de mine, de munca mea, de acel eveniment, punanadu-ma sub acuzare pentru ceva ce s-a dovedit a fi nelegal? S-a dovedit ca a fost o facatura!

RUDEL OBREJA, în defensivă

Au fost atatea aberatii, cum ca Ministerul a platit de 88 de ori pentru promovarea Romaniei… Minsterul a platit 1,5 milion euro pentru expunerea brandului Romaniei. Societatate care s-a ocupat de toata aceasta expunere pe doar 15 canale tv din Romania si strainatate, in proportie de doar 60% din volum a reiesit o expunere transpusa in bani de 7,5 milioane de euro! N-au fost monitorizate aparitiile de la Eurosport, in cele peste 50 de tari, acesta fiind un bonus din partea mea. N-au fost monitorizate multe alte televiziuni la nivel national si mondial pentru ca m-ar fi costat in plus.

Alte acuzatii sunt legate de Federatia Romana de box, ca am facut nu stiu ce falsuri… Acea calitate a mea ca si organizator nu a fost data de niste acte formale de la federatie ci de urmatoarele contracte de exclusivitate: contract cu Lucian Bute, cu Jean Paul Mendy, cu Interbox si licenta exclusiva din partea IBF. Ce mi-ar mai fi putut da federatia ca sa legalizeze organizarea galei?

Rudel Obreja a fost REŢINUT de DNA. A cerut 1.000.000 de euro pentru a interveni pentru Sorin Ovidiu Vîntu

Romania participa la bugetul UE cu o anumita suma de bani, mai departe, UE intoarce o anumita suma de bani catre Romania, iar statul trebuie sa le intoarca investind in cultura, sport, arta etc. Credeti ca celor din UE le sta greu cu niste miliarde, daca noi nu suntem in stare sa-i folosim?

In loc sa fi fost bucurosi ca am organizat un astfel de meci, ca s-a facut imagine pozitiva tarii noi ne acuzam ca furam sau nu… Tinta a fost clar doamna Elena Udrea, pentru ca dansa ne-a ajutat enorm. Degeaba o mai vaneaza acum, pentru ca nu a semnat niciun document in tot ceea ce a reprezentata Gala Bute. O vaneaza degeaba…”, a declarat fostul sef al FR Box, Rudel Obreja, in emisiunea „Fluier final” de la Sport Total.

„Evaluarea eronata a materialului probator cu consecinta absolvirii de raspundere penala a angajatilor MDRT si a altor persoane care, prin actiuni conjugate, au produs prejudicii insemnate patrimoniului public, a determinat calificarea juridica gresita si in privinta infractiunilor retinute in sarcina inculpatului Rudel Obreja. Prin urmare este necesara continuarea cercetarilor in cauza pentru stabilirea corecta si completa a starii de fapt in vederea identificarii si tragerii la raspundere penala a tuturor participantilor in raport de contributia fiecaruia”, se arata in ordonanta emisa de procurorul sef adjunct al Sectiei a II-a din DNA, Mariana Alexandru

Credeti ca lui Lucian Bute ii mai arde sa mai boxeze in Romania?

Lucian Bute ar fi trebuit sa boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amanat pentru 18 ianuarie 2014, dupa ce pugilistul roman a fost operat.

„Pe Lucian nu-l va mai aduce nimeni in aceste conditii, mai ales ca oamenii l-au bagat vrand nevrand in aceasta problema. Credeti ca lui ii mai arde sa mai vin in Romania pentru a boxa? Eu cred ca nu…

La 18 ianuarie va boxa cu un pugilist foarte greu, alunecos, care nu se da la o parte de la anumite tertipuri, un Froch, dar mai bland. Se pregateste si sper ca va trece cu bine peste acest pas. In orice caz, Bute va ramane cel mai valoros boxer din Romania. Si-a aparat titlul de 10 ori… Este adevarat ca si Doroftei a impresionat, poate mai mult, aratand in mai multe meciuri ca un fel de Rocky…”, a mai spus Obreja.

 Rudel Obreja, a fost reţinut, marţi, de DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoană judecată de instanţa supremă, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecători.