Rudel Obreja susţine, din închisoare, că este condamnat politic: „O decizie care pune în pericol INTEGRITATEA şi SUVERANITATEA CONSTITUŢIONALĂ a României”

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare, alături de Elena Udrea, care are de executat 6 ani, în dosarul Gala Bute. Obreja susţine, într-un mesaj trimis din poenitenciar, că este nevinovat, iar condamnarea sa are raţiuni politice.

15 apr. 2022, 10:31
Rudel Obreja susţine, din închisoare, că este condamnat politic: „O decizie care pune în pericol INTEGRITATEA şi SUVERANITATEA CONSTITUŢIONALĂ a României”

Într-un mesaj intitulat „Opriți execuția politică”, Rudel Obreja a susținut că a fost condamnat politic și, din această cauză, se află după gratii în penitenciarul Rahova.

„Solicit tuturor practicanților de drept, să protesteze public, până la îndreptarea execuției politice la care am fost supus‼️ Apărați totodată CONSTITUȚIA și LEGEA în România‼️ (s-a creat un precedent deosebit de periculos‼️) Am fost trimis la închisoare printr-o decizie care pune în pericol INTEGRITATEA și SUVERANITATEA CONSTITUȚIONALĂ a României‼️ Domnilor sforari, dacă vă doriți din inimă să mă vedeți la închisoare, dați ordin să ne rejudece de urgență 1-2 termene și apoi să ne condamne iarăși.

Repuneți ordinea constituțională în drepturile firești, respectând Legea Supremă, CONSTITUȚIA ROMÂNIEI. Așa cum s-a procedat în cazul avocatului Robert Roșu, puteți domnilor judecători, avocați, procurori să vă uniți și să cereți apărarea valorilor fundamentale ale umanității”, a transmis Rudel Obreja într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, adăugând ulterior că apelul său se adresează inclusiv Diviziei de Apărare a Constituției din SRI, Avocatului Poporului și Parlamentului.

Rudel Obreja, condamnat politic, din penitenciarul Rahova”, a transmis fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, potrivit Evz.

Rudel Obreja putea să scape de închisoare, dacă îl „turna” pe Băsescu

Rubel Obreja a relatat că ar fi putut să se salveze din această situație. În urmă cu aproximativ un an, bărbatul a spus că, dacă ar fi făcut ceea ce i s-a propus, probabil n-ar mai fi ajuns la pușcărie.

„În unul dintre momentele în care mă găseam acolo la anchetă a venit cineva într-o toaletă cu două cabine a DNA-ului. Nu era chiar foarte curat acolo. Nici n-am apucat să intru într-una din cele două cabine că a venit cineva lângă mine. Nu-l cunoșteam și nici n-aș mai putea recunoaște. Mi-a spus: „Dă-o pe Udrea și scapi! Dă-o pe Udrea! Dă-l și pe Băsescu! De ce îi ții în brațe?!”. Și mi-a mai spus alte lucruri pe care n-aș putea să le spun”, spunea Rudel Obreja, în anul 2020.

Citeşte şi: Dosarul Colectiv. Curtea de Apel a amânat din nou sentinţa definitivă. Cristian Popescu-Piedone a luat 8 ani şi 6 luni în primă instanţă