Rudele a doi pacienţi morţi, acuzaţii grave la adresa medicilor de la Institutul de Urologie din Cluj

Acuzaţii grave la adresa medicilor de la Institutul de Urologie şi Transplant din Cluj. Familiile a doi pacienţi, care au primit câte un rinichi şi au fost operaţi cu succes, dar au murit de gripă porcină, au depus plângere pe numele medicilor care i-au îngrijit. Rudele spun că neglijenţa medicilor a provocat moartea celor doi.

13 mai 2016, 15:44
Rudele a doi pacienţi morţi, acuzaţii grave la adresa medicilor de la Institutul de Urologie din Cluj

Ana Toth avea 64 de ani şi anul trecut a primit un rinichi nou şi totul părea să meargă bine, însă s-a internat în ianuarie, din nou, la Institutul de Transplant Renal din Cluj pentru că avea o infecţie urinară, potrivit România TV. Fiicele sale spun că atunci ea s-a îmbolnăvit de gripa porcină în spital.

Am fost sunata de mama, in ziua in care a fost transferata la institutul de boli infectioase. M-a sunat ragusita, nu putea vorbi. Cu ultimele puteri mi-a urlat in telefon ca e mutata. Foarte greu am reusit sa trag o infirmiera de mana, care mi-a spus ca este transferata pentru verificari, pentru ca s-ar putea sa fie racita„, a declarat una dintre fetele femeii.

Viorel Bejan, în vârstă de 52 de ani, din Suceava, este cel de-al doilea pacient răpus de virus. Bărbatul a suferit un transplant de rinichi la aceeaşi unitate spitalicească, iar intervenţia a fost reuşită. Însă, la scurt timp şi el s-a îmbolnăvit de gripa porcină.

Mergem pe infectioase, unde il gasesc pe sotul meu la terapie intensiva cu masca de oxigen. Pe terapie intensiva, la infectioase, mare lucru nu am mai putut face, pentru ca starea sotului era din ce in ce mai grava”, a spus soţia bărbatului.

De cealaltă parte, medicii spun că sunt nevinovaţi. „S-a ajuns pana acolo incat suntem acuzati de ucidere din culpa. Cu constiinta impacata va spun ca am depus toate eforturile medicale posibile ca sa evitam acest fel de accidente„, a precizat unul dintre medicii de la Institutul de Transplant Renal din Cluj.

De existenţa virusului gripei porcine ştiu şi pacienţii din spital.

Cele două familii au depus plângere penală la Parchet şi vor ca medicii care s-au ocupat de cei doi pacienţi să fie cercetaţi pentru ucidere din culpă.