Rudele lui Nelu Ploieşteanu şi Cornelia Catanga se revoltă, după ce nu au putut să-i înmormânteze creştineşte pe marii artişti: „Dacă aş fi ştiut că astăzi se schimbă legea, l-aş mai fi ţinut”

Muzica lăutărească a pierdut într-o săptămână trei mari artiști. Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă au fost răpuși toți trei de Covid, iar rudele i-au înmormântat respectând protocolul Covid, după legea aflată la acel moment în vigoare.

10 apr. 2021, 17:23
Rudele lui Nelu Ploieşteanu şi Cornelia Catanga se revoltă, după ce nu au putut să-i înmormânteze creştineşte pe marii artişti: „Dacă aş fi ştiut că astăzi se schimbă legea, l-aş mai fi ţinut”

Rudele marilor artişti sunt mulţumite pentru că durerea lor a adus măcar schimbarea regulilor de înmormântare, dar sunt şi triste că pentru doar câteva zile au pierdut şansa să-i ducă pe regretaţii lăutari pe ultimul drum în condiţii normale.

Familiile celor trei mari artiști se simt acum răzbunate, după ce s-au luptat fiecare pe cont propriu, cu toate forțele, pentru a obține o înmormântare creștinească, pentru cei trei mari soliști ai muzicii lăutărești. Nu au avut sorți de izbândă pentru cei trei mari artiști care au plecat din această lume fără onorurile cuvenite, dar au reușit prin revolta lor să determine autoritățile să schimbe protocolul de înmormântare a decedaților Covid.

Aneta Gavrilă, fiica lui Nelu Ploieşteanu, a rupt tăcerea, în premieră, după ce şi-a înmormântat tatăl „ca un câine”, în ciuda faptului că l-a implorat până și pe Ludovic Orban să facă ceva pentru ca părintele ei să fie înmormântat creștinește.

”Avem sufletul împietrit. Conştiinţa parcă nu mă lasă, că m-am lovit numai de pereţi. M-am lovit de pereţi în săptămâna asta. Am implorat să se facă ceva. Eu am primit telefoane, din surse sigure, că a ajuns până la domnul Orban, ce decizie se ia, ce decizie nu ştiu în ce sens.

Ştiu sigur că el nu a murit de COVID, deci el a murit din cauza altor lucruri, pentru că un om când ajunge în ATI, nu mai moare de COVID, moare de problemele pe care le determină această boală, dar COVID el nu mai împrăştie. Dacă aş fi ştiut că astăzi se schimbă legea, l-aş mai fi ţinut şi l-aş fi înmormântat aşa cum merita, nu cum l-am îngropat, aşa cum a fost acest protocol.

Nu ar fi meritat tatăl meu să fie înmormântat aşa. Niciun om din lumea asta nu merită să fie înnmormânt aşa. Şi la un câine participă familia şi îl îngroapă cum se cuvine. Şi un câine. Este inuman”, a povestit cu lacrimi în ochi, Aneta Gavrilă, fiica lui Nelu Ploieșteanu, la Antena 3.

Rudele Corneliei Catanga, împietrite de durere: „Vă puteţi imagina ce am simţit. Nici nu ştiu dacă i-au pus rochia în coşciug”

Aurel Pădureanu, soţul regretatei artiste Cornelia Catanga, s-a declarat și el revoltat de modul în care a trebuit să îşi conducă şoţia la groapă.

“Acum 14 zile am anunțat salvarea și a venit pe la orele 1:30. I-a făcut testul de COVID și s-a constatat că nu are. A dus-o la Spitalul Universitar și după vreo oră și jumătate a ieșit o doamnă doctor și mi-a spus că a făcut un stop cardio-respirator. După vreo jumătate de oră a venit și mi-a spus că nu se mai poate face absolut nimic și a murit soția mea.

Vă puteți imagina ce am simțit în acel moment! Mi s-a spus că a murit de Covid. A doua zi luni a trebuit să scot de la morgă, să o duc neapărat la cimitir, că nu se poate altfel sub niciun aspect posibil și să înmormântez. Vă puteți imagina că nu aveam nici cu groapa pregătită, și am o durere în suflet pentru faptul că nu am lăsat-o încă două zile, ca să o pot să o înmormântez ca lumea.

Mă bucur pentru ceilalți, pentru că o să se rezolve problema. Nu știu cât oi mai trăi și eu, dar ceea ce am văzut! Nici nu știu dacă i-a pus acolo în coșciug rochia. Îi luasem rochie nouă şi pantofi”, a declarat în lacrimi Aurel Pădureanu, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Şoc în showbiz. Cântăreţul a murit la 50 de ani după un atac de cord. Puya a reacţionat pe Facebook


loading...
Partenerii noștri