Rudele pacienţilor decedaţi de la Victor Babeş rup tăcerea după tragedie: „Veniţi cu maşina, vă dăm mortul. Nimeni nu vrea să spună nimic”

Cumnatul uneia dintre victimele tragediei de la Victor Babeş rupe tăcerea. Bărbatul spune că niciun oficial nu vrea să le ofere informaţii despre incidentul cumplit.

13 apr. 2021, 22:00
Rudele pacienţilor decedaţi de la Victor Babeş rup tăcerea după tragedie: „Veniţi cu maşina, vă dăm mortul. Nimeni nu vrea să spună nimic”

Rudele pacienţilor decedaţi de la Victor Babeş rup tăcerea după tragedie. De atlfel, singurul care ar fi vorbit cu familia victimelor a fost portarul care le-a spus când să vină să ridice corpul neînsufleţit.

Rudele pacienţilor decedaţi de la Victor Babeş rup tăcerea după tragedie. Care este adevărul de fapt

„Sunt cumnat al unui pacient care a murit, nici nu pot să cred, să îmi dau seama ce s-a petrecut acolo. N-avem nicio informaşie, nimic. Noi am fost anunţaţi de fiica doamnei care era internată tot acolo cu COVID. Ea a spus că mama ei ne-a părăsit, că a plecat. Nu ştim nimic. Nu ne-am dat seama să sunăm sau ceva. Doar domnişoarele de la televiziune au venit să pună întrebări, nici nu eram coerenţi la acea oră.

Nu ne-a lăsat să intrăm la poartă acolo. Am fost să ridicăm certificatul de constatare. Ca să ridicăm mortul. Am rămas pe altă planetă. Ştiam doar că e la ATI şi e intubată, nu ştiam unde, cuce, dacă e afară, nu am ştiut absolut nimic.

Abia mâine dimineaţă la 9 jumătate mergem să ridicăm trupul. Ceremonia e programată pentru mâine. Nici nu ştim exact dacă o vom înmormânta după regulile COVID. Nu ne-a spus nimeni nimic. Doar portarul ne-a zis veniţi cu maşina, vă dăm mortul. Victima avea 66 de ani. Avea probleme cu plămânii de 10-15 ani, înainte să se infecteze cu COVID.Nici nu am avut voie să ne apropiem de acolo”, a spus bărbatul, exclusiv la România TV.

Trei persoane au murit luni după ce alimentarea cu oxigen din unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București s-a oprit. În unitatea mobilă de la Victor Babeș erau internați 8 pacienți. Cei cinci care au supraviețuit au fost transferați la alte spitale.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a scris luni seara pe Facebook că s-a deplasat la Spitalul Victor Babeș din Capitală atunci când a aflat despre defecțiunea care a dus la moartea a trei pacienți internați la secția mobilă ATI.

Citeşte şi: Tragedia de la Spitalul Victor Babeș. STS confirmă că au fost făcute două apeluri la 112. De ce nu a fost anunțată Poliția