Rudele pasagerilor avionului prabuşit, umilite de Anul Nou

Rudele pasagerilor din avionul prăbuşit în Marea Java au fost umilite în noaptea dintre ani. Oamenii au fost evacuaţi din hotelul unde erau cazaţi in localitatea de unde a decolat avionul. Oamenii şi-au găsit bagajele în hol, fiindcă ştiau că au cazare până după Anul Nou. Câteva ore mai târziu, compania aeriană, care le asigură cazarea, a afirmat că rudele vor fi mutate la un alt hotel.

01 ian. 2015, 18:27
Rudele pasagerilor avionului prabuşit, umilite de Anul Nou

În prag de Anul Nou, rudele pasagerilor avionului prabuşit AirAsia s-au trezit cu bagajele în stradă, după ce hotelul i-a evacuat. Motivul: toate camerele erau rezervate pentru Revelion. După câteva ore, compania aeriană a anunţat că îi va muta în alt hotel.

În timp ce în toate colţurile lumii se sărbătorea Anul Nou, la Surabaya, în Indonezia, se ţinea un priveghi în memoria victimelor. Rudele pasagerilor şi-au pierdut orice speranţă de a-i mai găsi în viaţă, iar acum aşteaptă ca trupurile neînsufleţite să fie recuperate din mare. Operaţiunile de recuperare a cadavrelor sunt îngreunate însă de vremea neprielnică.

„Din păcate, vremea nu va fi favorabilă în următoarele două, trei zile, iar asta încetineşte operaţiunea. Totuşi, am fost informat că vasele încearcă să opereze tot timpul”, a declarat Tony Fernandes, preşedintele companiei Air Asia.

Pentru identificarea trupurilor recuperate din mare, rudelor pasagerilor li s-au prelevat probe ADN.

Avionul Air Asia, cu 162 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică, în Marea Java, în timpul unui zbor de la Surabaya la Singapore.