Rugăciune puternică către Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Te va proteja de toate relele

Pe 8 noiembrie, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil. Rugaciunea Sfinţilor Arhangheli este o rugăciune de protecţie în vreme de nevoie. Se cheamă prin rugăciune cu credinţa pe Arhangelul Mihail, comandantul ostirilor cereşti şi Arhanghelul Gavril care este vocea lui Dumnezeu. Sfintele puteri netrupeşti intervin împotriva necuratului pentru tot creştinul după trebuinţă.

07 nov. 2022, 23:51
Rugăciune puternică către Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Te va proteja de toate relele

Rugăciune puternică a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril

„Preaslăvit prinţ al oştirilor cereşti, Sfinte Arhanghele Mihaile, apără-mă pe mine, robul/roaba lui Dumnezeu (Numele) şi pe (Numele) copiii, soţul (soţia), părinţii, etc. de duhurile rele răspândite în văzduh, de răutatea oamenilor, de tot ce-i mânie, urgie, necaz, boală şi nenorocire pe acest pământ. Ne punem sub ocrotirea ta şi avem încredere în ajutorul tău! Apără-ne cu Preasfânta Cruce a lui lisus Hristos, Domnul nostru, care cu adevărat S-a răstignit şi a pătimit pentru iertarea şi salvarea oamenilor de la chinurile veşnice!

MESAJE MIHAIL ŞI GAVRIL 2022. Cele mai frumoase mesaje de Sf. Mihail şi Gavriil
Du Celui Preaînalt rugăciunile noastre, ca să se coboare asupra noastră îndurările Sale, iar în ceasul morţii noastre condu sufletele noastre la cer! Amin! „

„ Sfinţilor Arhangheli, care fără de trup slujiţi Ziditorului lumii cu credinţă şi tărie, rugaţi-vă pentru noi şi cereţi de la Domnul Dumnezeul nostru puterea să stăm în faţa vrăjmaşilor neclintiţi şi nebiruiţi, în numele adevăratei credinţe a Adevăratului nostru împărat ceresc. Cu sabie de foc distrugeţi pe cei răi care niciodată nu precupeţesc a ne vătăma trupul şi sufletul nostru, care ne urgisesc în numele Satanei, întunecatul stăpân al lumii celei de jos. Şi faceţi ca lumina Dumnezeiască să se reverse asupra noastră şi să ne lumineze calea şi sufletul şi acum şi-n vecii vecilor, de-a pururea. Amin!”

Sf Mihail şi Gavril 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ce se întâmplă în ceasul morţii cu oamenii care, de-a lungul vieţii, nu au respectat sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt sărbătoriți în fiecare an pe 8 noiembrie, iar credincioșii aduc laude și preamăresc această sărbătoare ortodoxă. Marți, când sunt prăznuiți cei doi arhangheli se respectă o serie de tradiții și superstiții pentru a avea parte de noroc și sănătate.
În folclor, se spune despre Arhanghelul Mihail că are putere asupra Soarelui şi a Lunii, pe care le eliberează din puterea dracilor, atunci când aceştia le fură (eclipse). De asemenea, se spune că are putere asupra soţiei lui Scaraoţchi, Mamareaua, care vrea să dea drumul la ger, pe pământ, dintr-odată. Arhanghelul Mihail o ţine şi da drumul gerului pe îndelete, ca să se obişnuiască oamenii cu el.

Rugăciune pentru pace în lume. Se rosteşte în timpul conflictelor armate şi aduce linişte în sufletele zbuciumate
De ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este bine să aprinzi o lumânare ca să ai „lumina” pe cealaltă lume. Este bine să aprinzi şi pentru morţii fără lumânare, sinucigaşii sau osândiţii.

Tot în această zi de sărbătoare se spune că este bine să aprindem lumânări atât pentru cei vii, cât și pentru cei care au trecut în neființă fără lumânare sau pentru cei care au părăsit această lume în situații neprevăzute.

În unele zone din Transilvania, se practică coacerea unei turte mari din grâu sau din porumb, care se mai numește și turta areților (berbecilor), pentru a ajuta la fecunditatea mioarelor. După ce turta este gata, se aruncă în țarcul oilor și, în același timp, se dă și drumul areților (berbecilor), între oi. Se spune că dacă această turtă pică cu fața în sus, toate oile vor făta la primăvară, iar dacă pică cu fața în jos este semn rău, de oi sterpe.