Rugăciunea pe care trebuie să o spui sâmbătă seară. Te ajută să îți îndeplinești dorințele și să țină răul departe de familia ta

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care este bine să le facă un creştin în fiecare zi este să se roage. Rugăciunea este dialogul omului cu Dumnezeu, atunci când fiecare trebuie să mulţumească pentru ce a primit şi să se roage pentru sănătate. Iată ce cuvinte să spui în noaptea de sâmbătă spre duminică.

13 ian. 2024, 16:00
Rugăciunea pe care trebuie să o spui sâmbătă seară. Te ajută să îți îndeplinești dorințele și să țină răul departe de familia ta
Rugaciune

Creștinii au o legătură aparte cu Dumnezeu și mulți români merg să se roage în Casa Domnului, în special vinerea și duminica.

Citește și Un cunoscut preot critică dur atitudinea colegilor de breaslă care opresc credincioşii de la Sfânta Împărtăşanie: „Nu alunga credinciosul de la potir decât dacă socoteşti că el e mai rău decât Iuda, iar tu mai bun decât Hristos”

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care este bine să le facă un creştin în fiecare zi este să se roage.

Rugăciunea este dialogul omului cu Dumnezeu, atunci când fiecare trebuie să mulţumească pentru ce a primit şi să se roage pentru sănătate.

Mulți români urmează tradițiile sfinte, iar una dintre ele este aceea în care trebuie să îi mulțumești lui Dumnezeu în fiecare seară și pentru fiecare zi.

Fiecare zi a săptămânii trebuie marcată prin rugăciune, în special de mulțumire față de binecuvântarea divină.

Rugăciunea ce trebuie spusă sâmbătă seară

Este bine ca rugăciunea să se facă atunci când omul simte, iar cei mai mulţi creştini obişnuiesc să îşi spună rugăciunea înainte de culcare.

Aşadar, pentru că astăzi este sâmbătă, în continuare, România TV îți prezintă una dintre cele mai frumoase şi puternice rugăciuni pentru noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Doamne Isuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc ca păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif și Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sânftul și Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în rai.

Citește și Daniel Balaş şterge pe jos cu credincioşii care merg la Înviere: „Ce lumină luaţi voi? Cea a lumânării se stinge. Pe cea din interiorul vostru când o aprindeţi? Voi iubiţi Învierea doar o dată în an”

Îngroapă păcatele și cugetele mele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta. Așa Doamne, primește umila mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii și cu mironosițele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la Înălțarea Ta Te-a văzut Suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.

Nu încetați a vă ruga, pentru că prin rugăciunile voastre, păcătoșii să căștige iertarea, săracii ajutorul, întristații mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înțelepciune, cei tulburați, liniște, cei asupriți, ocrotire și toți împreună Darul lui Dumnezeum spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvinte cinte și închinăciune în veci. Amin”.