Rugăciuni la pierderea sarcinii cu voie sau fără de voie. Canonul pentru pruncii avortaţi şi Acatistul pentru pruncii avortaţi

Multe femei pierd sarcina inainte sa stie ca sunt gravide, asa incat este dificil sa existe o statistica impecabila cu privire la rata de avort spontan. Insa, cu toate acestea, se estimeaza ca in primul trimestru una din trei sarcini se pierd. Acestora li se adauga femeile care hotarasc sa puna capat unei sarcini, din diverse motive. Indiferent daca pierderea sarcinii este cu sau fara voie, durerea fizica si sufleteasca este greu de suportat.

04 ian. 2019, 21:12
Rugăciuni la pierderea sarcinii cu voie sau fără de voie. Canonul pentru pruncii avortaţi şi Acatistul pentru pruncii avortaţi

Iata mai jos cateva rugaciuni la pierderea sarcinii. Te vor ajuta sa depasesti mai usor acest moment tulburator. 

Rugaciune la pierderea sarcinii cu voie sau fara de voie

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Care Te-ai nascut din Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria si in iesle ca un prunc ai fost culcat, insuti pe mine roaba Ta (N), care astazi am cazut in pacat de ucidere cu voie (sau fara de voie) si am lepadat pe cel zamislit intru mine miluieste-ma dupa mare mila Ta si iarta-mi pacatele cele de voie si cele fara de voie.

Fereste-ma de toate uneltirile diavolului si curateste-mi intinaciunea; vindeca-mi durerile; sanatate si putere trupului si sufletului daruieste-mi, Iubitorule de oameni, si cu inger de lumina pazeste-ma de toata navalirea nevazutilor demoni.

Asa, Doamne, scapa-ma de neputinta si de slabiciune si ma curateste de toata intinaciunea cea trupeasca si de tot felul de dureri ale pantecelui ce vin asupra mea. Si, prin mila Ta cea multa, ridica-ma, intarindu-mi neputinciosul meu trup si ma scoala din patul in care zac.

Ca in pacate si in nelegiuiri ne-am nascut si toti suntem necurati inaintea Ta, Doamne, si cu frica strigam si graim: Cauta din cer si vezi neputinta noastra, a celor osanditi. Iarta-ma pe mine, roaba Ta (N), care in pacat de ucidere cu voie (sau fara de voie) mi-am lepadat pe cel zamislit intru mine.

Si pe toti cati s-au aflat si s-au atins de mine, ca un Dumnezeu bun si de oameni iubitor, dupa mare mila Ta, miluieste-i si-i iarta, ca Tu singur ai putere a ierta pacatele si faradelegile, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor Tai. Amin 

Rugaciune catre Iisus Hristos pentru iertare de avort

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, Cel care din iubire pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire Te-ai imbracat in trup, Te-ai rastignit, Te-ai ingropat si prin Crucea Ta ai innoit firea noastra cea stricata, primeste pocainta mea pentru toate pacatele mele! Iara-ma, Doamne, pentru ca am omorat pruncii nenascuti, daruiti de Tine!

Am pacatuit Doamne la Cer si inaintea Ta, cu cuvantul, cu fapta, cu sufletul, cu trupul si cu cugetul mintii mele! Am calcat randuielile Tale,am omorat pruncii mei, copiii daruiti de Tine, Dumnezeul meu, nu am ascultat Poruncile Tale si am maniat Bunatatea Ta! Fiindca a Ta este zidirea, nu ma deznadajduiesc pentru mantuirea mea si la nemarginita Ta Milostivire indraznind, alerg si ma rog Tie Doamne!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.