RUPERE DE NORI în mai multe judeţe din ţară. Viiturile au măturat mai multe localităţi VIDEO

Dezastru în mai multe judeţe din ţară din cauza furtunilor violente. În Mehedinţi, viiturile au măturat mai multe localităţi, distrugând zeci de gospodării. În Teleorman, subsolurile mai multor imobile situate în zona ANL-urilor din municipiul Alexandria au fost inundate în urma ploilor însemnate cantitativ.

03 sept. 2014, 16:09
RUPERE DE NORI în mai multe judeţe din ţară. Viiturile au măturat mai multe localităţi VIDEO

Judeţul Teleorman s-a aflat, miercuri seară, sub atenţionare meteorologică de ploi şi vijelii. Ploaia torenţială care s-a abătut peste localităţile Alexandria şi Turnu Măgurele a provocat inundaţii. Astfel, subsolurile mai multor imobile situate în zona ANL-urilor din municipiul Alexandria au fost inundate, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Gelu Dragomir, informează Agerpres.

Un echipaj de pompieri a intervenit cu motopompe şi autospeciale şi în cartierul Odaia din Turnu Măgurele, unde au fost inundate subsolurile mai multor case, dar şi în comuna Furculeşti unde a fost inundată o curte.

În Mehedinţi, viiturile au măturat mai multe localităţi, distrugând zeci de gospodării. În zonele afectate a fost o intervenţie dramatică a pompierilor, timp de mai multe ore.

Cea mai gravă situaţie este pe Clisura Dunării. În Sviniţa, apele apele învolburate au distrus un pod care face legatura între judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin. Un autoturism a fost luat de puhoaie.

Tot din cauza precipitaţiilor abunndete, circulaţia între Orşova şi Moldova Nouă a fost deviată, după ce piciorul unui viaduct s-a surpat.

La nicio lună de la ultimele inundaţii, satul Eibenthall din Mehedinţi a fost măturat, din nou, de ape. După cinci ore de ploaie neîncetată, râul Tisa s-a revărsat peste gospodăriile oamenilor. Apa a inundat 18 gospodării la Eibentrall şi Baia Nouă. Echipaje de pompieri au intervenit şi au scos apa din beciurile oamenilor. Un tir blocat în apă a rupt cablurile elctrice. Autorităţile vor supraveghea zona toată noaptea.

Şi în Caraş-Severin, ploile abundente au creat probleme. Mai multe străzi şi curţi au fost inundate, iar un drum naţional a fost blocat din cauza aluviunilor aduse pe carosabil.

Prăpăd a fost şi localitatea Băileşti, din Dolj, unde 50 de gospodării au fost inundate.