Rusia a angajat instigatori online pentru a-i învrăjbi pe americani împotriva Guvernului, în alegerile prezidenţiale din SUA

Publicat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 11:43 // Actualizat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 13:03 // Sursa: romaniatv.net

Un fost instigator online, angajat să răspândească propagandă pro-rusă şi ”discordie” în statele percepute ca fiind ostile Rusiei, a dezvăluit presei detalii despre ingerinţele Moscovei în cursa prezidenţială a SUA din 2016, informează Bussiness Insider, citând presa rusă.

Instigatorul citat a fost angajat al Agenţiei de Cercetare Online, localizată în Sankt Petersburg, a cărei funcţie era răspândirea unor materiale propagandiste pro-ruse în mediul online.

Conform CNN, firma de cercetare este finanţată de Yevgeny Prigozhin, oligarh rus şi aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Cel puţin o treime din angajaţii Agenţiiei de Cercetare Online au avut sarcina de a interfera în conversaţia politică americană de pe parcursul alegerilor din 2016, conform unei investigaţii conduse de agenţia rusă de ştiri RBC, informează Mediafax.
 Agenţia de Cercetare Online era constituită dintr-un departament rus şi unul extern. Cel rus era format din instigatori ce foloseau conturi false de socializare şi răspândeau mesaje pro-Trump şi ştiri false.

Departamentul extern avea un scop mai sofisticat, conform unei persoane ce a fost angajată a acestei secţii. Angajaţii trebuiau să înţeleagă nuanţele politicii americane, să creeze probleme în cadrul discuţiilor despre probleme controversate, precum controlul armelor sau drepturile LGBT.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H