Rusia a bombardat şi marţi seară regiunea Zaporojie. Sunt cel puțin șapte morți

Ocupanții ruși au bombardat din nou regiunea Zaporojie, și în cursul serii de marți, cel șapte persoane au fost ucise și tot atâtea au fost rănite.

11 oct. 2022, 22:29
Rusia a bombardat şi marţi seară regiunea Zaporojie. Sunt cel puțin șapte morți

„Regiunea Zaporojie este din nou atacată. Teroriștii ruși, care se numesc armată, au bombardat regiunea cu MLRS și artilerie. Atacurile aeriene au lovit orașul Orihiv și satul Stepnohirsk”, se arată în mesajul transmis marţi seara de Biroul Preşedintelui Ucrainei.

Şapte persoane au murit și tot atâtea au fost rănite în urma bombardamentelor, mai arată sursa citată.

De la începutul războiului, rușii au bombardat masiv orașul Zaporojie și regiunea. Astfel, în noaptea de luni spre marţi rușii au tras 12 rachete S-300 în Zaporojie, lovind unități publice: o reprezentanță de mașini, o școală și un ambulatoriu, iar o persoană a murit la locul atacului.

Citeşte şi Rușii atacă violent instalațiile energetice ale Ucrainei. Sunt distrugeri majore, premierul îi cere populaţiei să-şi limiteze consumul de electricitate

Pe 9 octombrie, ocupanții au tras și în centrul regional și au ucis 13 persoane, iar 89 de ucraineni au fost răniți. De asemenea, atacurile cu rachete din 6 octombrie s-au soldat cu 19 decese printre civili, aminteşte Unian.

Supă aceste bombardamente sângeroase, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmytro Kuleba a cerut accelerarea livrării de sisteme de apărare aeriană şi antirachetă către ţara sa. Kuleba a subliniat că Rusia continuă să comită acte teroriste împotriva cetățenilor Ucrainei, așa că a cerut comunității internaționale să accelereze aprovizionarea Ucrainei cu sisteme moderne de apărare.

Citeşte şi Rusia a lansat într-o jumătate de zi rachete în valoare de 700 milioane de dolari asupra Ucrainei. Analiza Forbes, după atacurile de luni