Rusia a bombardat un centru de cercetare nucleară VIDEO

Atacul a avariat o parte din clădirile și infrastructura unității, dar nu a afectat zona în care se află combustibilul nuclear.

25 iun. 2022, 22:43
Rusia a bombardat un centru de cercetare nucleară VIDEO

Rusia a bombardat masiv Ucraina sâmbătă. Bombardamentele rușilor au deteriorat clădirile Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov, unde se află reactorul nuclear „Sursa de neutroni”, a raportat Inspectoratul de Reglementare Nuclear de Stat al Ucrainei pe 25 iunie. „Sursa de neutroni” a fost avariată, relatează Unian.

Atacul din Rusia a avariat o parte din clădirile și infrastructura unității, dar nu a afectat zona în care se află combustibilul nuclear, a precizat inspectorul într-o postare online.

Oligarhul rus Mihail Hodorkovski avertizează: Dacă NATO nu va ajuta Ucraina să câștige războiul, Putin va invada teritoriul NATO
Autoritatea a adăugat că nivelurile de radiații din zonă au rămas în limite normale. „Probabilitatea unor noi daune care pot afecta în mod direct starea de siguranță nucleară și de radiații rămâne ridicată din cauza bombardamentelor efectuate de trupele rusești”, a precizat Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară, conform Sky News.

Clădirea se află în orașul nord-estic Harkov, care a suferit bombardamente grele în primele luni ale războiului. În ultimele săptămâni a cunoscut un calm relativ, dar acesta a fost întrerupt de reluarea bombardamentelor.

Putin, dialog savuros cu Macron: „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă (..) Acum vorbesc cu tine