Rusia a confiscat 600 de tone de carne ascunsă sub formă de gumă de mestecat

Vameşii ruşi au confiscat 600 de tone de carne ascunsă sub formă de gumă de mestecat şi jeleuri, provenită din Uniunea Europeană şi supusă unui embargo rus asupra produselor alimentare, a anunţat vineri agenţia sanitară rusă, citată de AFP.

24 oct. 2014, 12:57
Rusia a confiscat 600 de tone de carne ascunsă sub formă de gumă de mestecat

Rusia a confiscat 600 de tone de carne ascunsă sub formă de gumă de mestecat.

”Carnea era camuflată cu ajutorul altor mărfuri, folosite drept ambalaj, precum gumă de mestecat, jeleuri, cutii cu suc concentrat, ciuperci congelate şi alte produse”, a afirmat agenţia într-un comunicat.

Carnea a sosit în 26 de containere provenite din porturile Anvers (Belgia), Hamburg (Germania) şi Rotterdam (Olanda), se precizează în comunicat.

Potrivit experţilor ruşi, carnea a fost produsă în Germania, Belgia, Polonia şi Olanda, ţări supuse unui embargo în Rusia.

Rusia a decretat în august un embargo pe timp de un an asupra majorităţii produselor alimentare provenite din Uniunea Europeană, ca răspuns la sancţiunile occidentale adoptate împotriva sa din cauza crizei ucrainene.

Aproximativ 10 % din exporturile agricole ale Uniunii Europene sunt destinate Rusiei, respectiv echivalentul a 11 miliarde de euro pe an, potrivit cifrelor Comisiei Europene. Este vorba în principal de fructe, legume, brânzeturi şi carne de porc.