Rusia a lansat o RACHETĂ BALISTICĂ intercontinentală Bulava în Marea Albă

Submarinul nuclear rus din cadrul proiectului 955 Borei 'Vladimir Monomah' a efectuat miercuri, cu succes, un tir cu rachetă balistică intercontinentală Bulava în Marea Albă, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, citat de Ria Novosti, potrivit Agerpres.

10 sept. 2014, 09:16
Rusia a lansat o RACHETĂ BALISTICĂ intercontinentală Bulava în Marea Albă

‘Tirul a fost realizat în cadrul programului de testare de pe submarinul ‘Vladimir Monomah’. Ogivele au lovit cu succes ţinte de pe poligonul Kura, în Kamceatka’ (estul extrem al Rusiei), a specificat Konaşenkov.

Eşecul unui test cu Bulava în septembrie 2013 în timpul testelor de pe submarinul nuclear Aleksandr Nevski, din cauza unui defect de fabricaţie în materialele utilizate pentru construirea unui deflector detaşabil, l-a determinat pe ministrul apărării Serghei Şoigu să ordone efectuarea a cel puţin cinci tiruri de testare.

Citeşte şi ANGARA, arma de ULTIMĂ GENERAŢIE pe care o pregăteşte Rusia

Racheta R30 3M30 Bulava-30 (cunoscută în codificarea NATO ca SS-NX-30, denumirea internaţională RSM-56) ar trebui să fie arma principală a forţelor strategice navale ruse. Bulava este o rachetă cu trei etaje, cu combustibil solid, destinată pentru echiparea submarinelor.

Cu o rază de 8.000 de km, aceasta poate integra zece focoase hipersonice, cu o greutate variind între 100 şi 150 kg şi cu o traiectorie independentă fiecare.