Rusia a terminat stocurile de muniţie. Armata lui Vladimir Putin, nevoită să folosească bombe expirate

Un oficial de la Pentagon susține că Rusia s-ar afla în situaţia în care este forţată să folosească bombe expirate pe măsură ce stocurile sale de muniţii scad după mai bine de nouă luni de război în Ucraina.

13 dec. 2022, 08:41
Rusia a terminat stocurile de muniţie. Armata lui Vladimir Putin, nevoită să folosească bombe expirate
Rusia a terminat stocurile de muniţie. Armata lui Vladimir Putin, nevoită să folosească bombe expirate

Rusia a terminat stocurile de muniţie. Stocurile moderne de muniţie ale Moscovei „se epuizează rapid” şi riscă să nu dureze decât până la începutul anului 2023, dacă forţele ruse vor continua să bombardeze Ucraina în ritmul actual, a declarat reporterilor un oficial militar american, sub protecţia anonimatului. Este „probabil ceea ce îi determină să folosească bombe pe care le-am considera expirate”, a adăugat acesta, care a mai precizat: „Cu alte cuvinte, încărcăm bomba şi ţinem pumnii în speranţa că va zbura sau că va exploda la aterizare”.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie pe front. Ucraina anunţă că va ataca ţinte de pe teritoriul Rusiei

„Ei au scos din stocul de muniţie îmbătrânită, ceea ce indică faptul că sunt dispuşi să folosească acea muniţie mai veche, dintre care unele au fost produse iniţial în urmă cu mai mult de 40 de ani”, a spus oficalul de la Pentagon.

„Evaluăm că, la ritmul de tragere pe care Rusia l-a folosit, Rusia şi-a folosit muniţia de artilerie şi de rachete în ceea ce priveşte ceea ce am numi muniţie de artilerie şi de rachete complet utilizabilă. Probabil că ar putea face acest lucru până la începutul anului 2023”, a mai spus acesta.

Citeşte şi: Cancelarul german Olaf Scholz îi transmite lui Putin că vrea să reia cooperarea economică cu Rusia. Care e condiția pe care a pus-o

Luna trecută, secretarul american al Apărării a menţionat problemele legate de stocurile de muniţie cu care se confruntă forţele ruse, pe care le-a pus pe seama problemelor logistice ale Moscovei şi a loviturilor forţelor ucrainene asupra depozitelor de muniţii ruseşti.