Rusia AMENINŢĂ comunitatea internaţională cu un RĂSPUNS ADECVAT la intensificarea activităţii NATO

Intensificarea activității Alianței Nord-Atlantice la granițele Federației Ruse nu contribuie la restabilirea încrederii în spațiul euroatlantic, a declarat marți ministrul rus de externe Serghei Lavrov, subliniind că răspunsul Moscovei la astfel de acțiuni va fi unul adecvat, relatează agenția de presă RIA Novosti, citată de Agerpres. 

10 mart. 2015, 13:13
Rusia AMENINŢĂ comunitatea internaţională cu un RĂSPUNS ADECVAT la intensificarea activităţii NATO

‘Noi reiterăm poziția noastră — intensificarea activității militare a NATO în apropiere de granița cu Rusia nu favorizează restabilirea încrederii în zona euroatlantică‘, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său spaniol, Jose Manuel Garcia-Margallo, aflat în vizită la Moscova.

‘Va trebui să răspundem în mod adecvat, dar sunt convins că este necesar ca asemenea probleme să fie soluționate prin dialog, de pe poziții de egalitate și respect reciproc’, a adăugat șeful diplomației ruse.

Citeşte şi Armata rusă face INSPECŢII în Franţa. Verifică exerciţiile militare ale NATO la care participă şi ROMÂNIA

Declarația ministrului rus intervine în contextul în care SUA au anunțat luni începerea desfășurării a circa 3.000 de militari pentru trei luni de manevre militare în țările baltice în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. ‘Aproape 750 de vehicule și echipamente au ajuns cu vaporul la Riga’ pentru aceste manevre care vor dura 90 de zile, a precizat colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului.