Rusia ameninţă din nou Uniunea europeană cu prelungirea embargoului

Moscova va prelungi embargoul asupra produselor agricole europene dacă Uniunea Europeană va extinde sancțiunile împotriva Rusiei, a declarat joi ministrul rus al economiei Alexei Uliukaiev.

18 iun. 2015, 08:51
Rusia ameninţă din nou Uniunea europeană cu prelungirea embargoului

 ‘Dorim doar să menținem statu quo-ul: embargoul asupra produselor (agricole) introdus ca răspuns la regimul de sancțiuni — desigur este vorba despre o măsură simetrică’, a spus Uliukaiev pentru agenția oficială RIA Novosti. Embargoul ‘ar putea fi extins’, a adăugat ministrul rus al Economiei.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca Rusia să impună sancțiuni asupra altor importuri europene, ministrul a răspuns că ‘în opinia sa acest lucru este puțin probabil’, informează Agerpres.

Vicepremierul Arkadi Dvorkovici a declarat la rândul său pentru RIA Novosti că Rusia ‘își va extinde sancțiunile’ dacă UE va face același lucru. Întrebat în legătură cu durata acestei prelungiri, el a afirmat că nu îl interesează această întrebare legată de limite.

Citeşte şi Rusia ameninţă că extinde embargoul pentru alimente dacă Occidentul nu renunţă la sancţiuni

Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat prin ‘consens’ miercuri prelungirea sancțiuni economice împotriva Rusiei din cauza crizei din Ucraina, până la 31 ianuarie 2016, o măsură care trebuie adoptată luni în mod oficial de miniștri de externe europeni.

Rusia a interzis importul majorității produselor agricole și alimentare din UE, precum și din SUA, Australia, Canada și Norvegia.