Rusia ameninţă Occidentul cu „răspuns rapid” la sancţiunile economice care i-au fost impuse

Rusia lucrează la un răspuns „rapid” şi „ponderat” la sancţiunile impuse de Occident, a declarat directorul Departamentului pentru Cooperare Economică al Ministerul de Externe de la Moscova, Dmitri Birichevski.

09 mart. 2022, 20:25
Rusia ameninţă Occidentul cu „răspuns rapid” la sancţiunile economice care i-au fost impuse

Dmitri Birichevschi a declarat că impactul măsurilor pe care Rusia le va adopta vor avea impact în cele mai „sensibile domenii ale acelora cărora li se adresează”.

În acest timp, probleme economice ale Rusiei sunt tot mai mari. Rubla a scăzut cu 7,8% faţă de dolar la redeschiderea pieţei de schimb din Moscova, închisă de vinerea trecută. Moneda rusă îşi continuă deprecierea faţă de dolar.

Kremlinul a denunţat miercuri „războiul economic” pe care SUA l-au declarat Rusiei, în urma anunţului făcut de Washington privind introducerea unui embargou asupra importurilor americane de petrol şi gaz rusesc, între alte sancţiuni, relatează AFP, preluat de Agerpres.

„SUA au declarat război economic Rusiei şi poartă acest război”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu: „Mi-aş dori ca Rusia să sfarme Ucraina. Ucraina este un stat vrăjmaş nouă. Nu am pic de milă pentru acest stat, aveţi voi!”

El a spus că Moscova se va gândi serios la ce va face în urma deciziei preşedintelui american Joe Biden de a interzice importurile de petrol şi gaz din Rusia.

Peskov a dat asigurări totodată că Rusia a fost, este şi va continua să fie un furnizor de energie de încredere şi a precizat că fluxurile de energie nu au fost întrerupte.

„Însă acest dezmăţ ostil declanşat de Occident complică foarte mult situaţia şi ne forţează să ne gândim serios” la paşii următori, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Sancţiuni economice masive au fost adoptate de numeroase ţări, în special occidentale, împotriva Rusiei după intrarea soldaţilor ruşi în Ucraina în urmă cu aproape două săptămâni.

Citeşte şi: Rusia pune condiţii grele pentru capitularea Ucrainei: Zelenski trebuie să recunoască Crimeea ca teritoriu rus şi independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk