Rusia ameninţă Occidentul cu un conflict militar direct. Ce l-a enervat pe Vladimir Putin VIDEO

Website-urile a numeroase companii de stat ruse şi cele ale grupurilor media au fost atacate sporadic de hackeri după lansarea invaziei militare în Ucraina.

10 iun. 2022, 08:04
Rusia ameninţă Occidentul cu un conflict militar direct. Ce l-a enervat pe Vladimir Putin  VIDEO

Rusia ameninţă Occidentul din cauza hackerilor. Ministerul de Externe de la Moscova acuză că infrastructura esenţială a Rusiei şi instituţiile sunt vizate frecvent de atacuri cibernetice, pe care le atribuie Statelor Unite şi Ucrainei. Duminică, site-ul Ministerului rus al Locuinţelor a fost vizat de un atac cibernetic care a avut ca rezultat apariţia mesajului în limba ucraineană „Glorie Ucrainei”.

Vladimir Putin ameninţă Finlanda şi Suedia de pe mare
„Să fiţi siguri că Rusia nu va lăsa fără ripostă aceste acţiuni agresive. Toate acţiunile noastre vor fi moderate, punctuale, în conformitate cu legislaţia noastră şi cu dreptul internaţional”, a reacţionat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Reuters, acuzând Washingtonul că „reduce deliberat nivelul de utilizare a instrumentelor cibernetice în scop ofensiv”.

„Militarizarea spaţiului informatic de către Occident şi tentativele de a-l transforma într-o zonă de confruntare interstatală au generat creşterea semnificativă a ameninţării unor confruntări militare directe , cu efecte imprevizibile”, atrage atenţia Ministerul de Externe de la Moscova.

„O hiară roşie cu multe capete va înghiţi întreaga Europă creştină. Cei drepţi vor fi considerați nebuni” – Profeţia pustnicilor despre vremurile din urmă
Website-urile a numeroase companii de stat ruse şi cele ale grupurilor media au fost atacate sporadic de hackeri după lansarea invaziei militare în Ucraina, pe 24 februarie, de obicei fiind prezentate mesaje diferite faţă de linia oficială a Moscovei.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat în mai că numărul atacurilor comise împotriva Rusiei de „structuri de stat din străinătate” a crescut semnificativ şi a cerut consolidarea apărării cibernetice.

Hackerii au mai dat o lovitură la Moscova. Imnul Ucrainei a fost auzit în inima Rusiei

Un post de radio rus, care este deținut de unul dintre oligarhii favoriți ai lui Vladimir Putin, a fost piratat de hackeri, care au difuzat imnul Ucrainei și alte cântece împotriva războiului.

Kommersant FM difuza buletinul de știri de la ora prânzului, când acesta a fost întrerupt brusc de melodii reprezentative pentru lupta Ucrainei împotriva Rusiei.

Postul de radio și-a încetat emisia imediat după atacul cibernetic. „Postul radio a fost atacat. Emisia pe internet va fi reluată în curând”, a confirmat Kommersant FM într-un comunicat.

Postul de radio Kommersant FM este deținut de omul de afaceri și oligarhul rus Alisher Usmanov, în vârstă de 68 de ani.