Rusia analizează cererea de ALIPIERE A TRANSNISTRIEI

Kremlinul nu a fixat un termen pentru posibila analizare a cererii autorităţilor de la Tiraspol privind recunoaşterea Transnistriei ca stat independent, informează ITAR-TASS, dar admite că a primit solicitarea deputaţilor de la Tiraspol. 

17 apr. 2014, 07:21
Rusia analizează cererea de ALIPIERE A TRANSNISTRIEI

Potrivit ‘Russkaia Slujba Novostei’, care-l citează pe Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, nu a fost fixat un termen exact pentru analizarea cererii. Totodată, Peskov a subliniat că nu ştie prin ce canale a ajuns la Moscova această cerere a Consiliului Suprem al Transnistriei.

Chişinăul spune că Moscova nu va recunoşte INDEPENDENŢA Transnistriei

Parlamentul transnistrean a adoptat, miercuri, o cerere adresată Dumei de Stat, Consiliului Federaţiei şi preşedintelui Rusiei, în care solicită recunoaşterea independenţei Transnistriei.

După cum au precizat pentru ITAR-TASS surse din serviciul de presă al parlamentului transnistrean, această decizie a fost luată în baza rezultatelor referendumului care a avut loc în Transnistria în 2006, conform căruia 97% dintre locuitorii republicii separatiste ar dori independenţa Transnistriei şi ulterioara alipire la Rusia.

Deputaţii de la Tiraspol îi cer lui Putin alipirea Transnistriei la Rusia