Rusia, aproape să finalizeze şi al doilea vaccin împotriva coronavirusului. Luna aceasta se vor încheia studiile clinice

Studiile clinice ale celui de-al doilea vaccin coronavirus, dezvoltat de Centrul Național Rus pentru Vectorul Cercetării Virologiei și Biotehnologiei, urmează să se încheie în jurul datei de 30 septembrie, a declarat directorul Serviciului Federal de Monitorizare pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor și Bunăstării Umane, Anna Popova.

07 sept. 2020, 12:00
Rusia, aproape să finalizeze şi al doilea vaccin împotriva coronavirusului. Luna aceasta se vor încheia studiile clinice

Vaccinul în cauză a fost dezvoltat de Centrul Național Rus de Cercetare în Virologie și Biotehnologie Vector. „Până în prezent, colegii noștri s-au concentrat pe un singur vaccin – un vaccin peptidic, un vaccin pe bază de antigeni peptidici. Astăzi se apropie de finalizare în ceea ce privește studiile clinice, ultima zi este 30 septembrie„, a declarat doamna Anna Popova, luni, la un congres de boli infecțioase.

În august, Centrul Național Rus pentru Cercetări în Virologie și Biotehnologie Vector a trecut la testarea fazei secunde a vaccinului său împotriva coronavirusului, și anume la studiile clinice la om, spunea Anna Popova, la acea vreme.

Citeşte şi Marea Britanie, record de infecţii cu Covid, după trei luni şi jumătate. Cazurile sunt preponderent în rândul tinerilor

Răspunzând la o întrebare cu privire la ce vaccin va fi cel mai bun, cel al centrului Vector sau cel al Centrului Gamaleïa , Anna Popova a explicat că este important ca fiecare țară să aibă mai multe opțiuni. Pe 27 iulie, Vector a lansat studii clinice pentru vaccinul său, la care au participat cel puțin 300 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, inclusiv 60 de angajați Vector.

În același timp, un vaccin dezvoltat de Ministerul Apărării din Rusia și Centrul de Cercetare în Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia a fost înregistrat pe 11 august 2020 sub denumirea „Sputnik V”.