Rusia aprobă o reformă controversată a pensiilor. Legea provoacă deja o nemulţumire puternică

Senatorii ruşi au aprobat miercuri impopulara reformă a pensiilor, în timp ce Kremlinul a confirmat că preşedintele Vladimir Putin a semnat acest text ce a provocat o nemulţumire puternică în toată ţara. 

03 oct. 2018, 12:25
Rusia aprobă o reformă controversată a pensiilor. Legea provoacă deja o nemulţumire puternică

UPDATE: Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat miercuri o reformă impopulară ce prevede majorarea cu cinci ani a vârstei de pensionare, la originea unei puternice nemulţumiri în întreaga ţară, relatează AFP.

„Atunci când această lege va ajunge la preşedinte, ne putem aştepta ca el să o semneze”, a declarat miercuri reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

După ce a fost adoptată de deputaţi săptămâna trecută, legea a fost validată miercuri de Consiliul Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus. Rămâne doar ca preşedintele să o promulge pentru ca ea să intre în vigoare.

Această reformă a provocat o undă de şoc în Rusia, afectând popularitatea lui Vladimir Putin şi fiind la originea unor eşecuri electorale neaşteptate pentru partidul la putere în alegerile regionale din septembrie.

Ea a scos mii de oameni în stradă la chemarea Partidului comunist şi a principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi.