Rusia, bombardamente intense în Siria: 49 de ţinte teroriste în 24 de ore

Armata rusă a anunțat luni că a bombardat 49 de 'ținte teroriste' în Siria în ultimele 24 de ore, în special poziții ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și ale Frontului Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, informează AFP.

19 oct. 2015, 14:20
Rusia, bombardamente intense în Siria: 49 de ţinte teroriste în 24 de ore

Ministerul Apărării al Federației Ruse a afirmat că efectuat bombardamente în regiunea Damasc și a provocat derută în rândurile a sute de combatanți ai SI, care au fugit spre Marj al-Sultan, la nord de Damasc.

Marj al-Sultan, în Ghouta de Vest, se află în mare parte în mâinile rebelilor, printre care și cei din Jaish al-Islam (Armata Islamului), care nu au nicio legătură cu gruparea extremistă SI, precizează AFP.

În total, în aceste ultime ore bombardiere și avioane de vânătoare ruse au efectuat 33 de zboruri și au lovit 49 de ținte în Siria, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Aceste bombardamente au avut loc în provinciile Alep (nord-vest), Idleb (nord-vest), Latakia (vest), Hama (centru) și în regiunea capitalei, Damasc.

În regiunea Damasc, pe care aviația rusă a bombardat-o deja la sfârșitul săptămânii trecute, jihadiștii din SI ‘se confruntă cu o gravă penurie de muniții și își abandonează în masă pozițiile’, potrivit aceleiași surse. ‘Noaptea trecută, mijloacele noastre de recunoaștere au reperat retragerea mai multor grupuri, de circa 100 de combatanți fiecare, spre Marj al-Sultan’, la nord de Damasc, se mai spune în comunicat, fără să fie posibilă coroborarea prin surse independente a afirmațiilor armatei ruse.

În provincia Idleb, aviația rusă afirmă, de asemenea, că a distrus un post de comandă al Frontului al-Nusra, iar lângă Hama, potrivit Ministerului rus al Apărării, un bombardier Su-32 a lovit o rețea de galerii subterane, folosite de teroriști pentru a se deplasa în diverse zone ale orașului.

Tot un Su-25 a distrus la Jdeideh, în provincia Alep, un atelier pentru fabricarea de bombe artizanale, care erau folosite împotriva forțelor guvernamentale, potrivit aceleiași surse, care nu precizează de către ce fel de grupări rebele este vorba, islamice sau extremiste.

Nu în ultimul rând, armata rusă declară că a lovit lângă Duwayr al-Akrad, în provincia Latakia, ‘o mare tabără de antrenament’ a SI.

În total, ea afirmă că a distrus în ultimele 24 de ore două posturi de comandă, trei depozite de muniții, două buncăre și mai multe zeci de poziții de artilerie.