Rusia este pregătită de contraofensiva Ucrainei. Medvedev: Armata a recrutat aproape 120.000 de militari pe bază de contract

Moscova a organizat o primă mobilizare "parţială" a cel puţin 300.000 de oameni în septembrie anul trecut, provocând fuga în străinătate a zeci de mii de bărbaţi care refuză să plece pe front.

19 mai 2023, 20:32
Rusia este pregătită de contraofensiva Ucrainei. Medvedev: Armata a recrutat aproape 120.000 de militari pe bază de contract

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că Moscova a recrutat de la 1 ianuarie 2023 aproape 120.000 de soldaţi cu contract în armata sa, care încearcă să-şi refacă efectivele slăbite de ofensiva în Ucraina, informează AFP.

„De la 1 ianuarie la 19 mai, 117.400 de persoane au fost acceptate în rândul forţelor armate pe bază de contract şi în cadrul formaţiunilor de voluntari”, a declarat Medvedev, cu prilejul unei reuniuni pe tema recrutării în armată.

Politicianul rus, în prezent numărul 2 din Consiliul de securitate rus, şi-a exprimat satisfacţia vizavi de „continuarea muncii” pentru creşterea efectivelor armatei „în cadrul instrucţiunilor date de (Vladimir Putin) pe acest subiect”.

Armata rusă a suferit importante pierderi în Ucraina – deşi acestea au fost păstrate secrete de ierarhia militară – ceea ce a determinat-o să încerce să-şi lărgească rândurile.

Scenariul SUA pentru încheierea războiului din Ucraina nu ar fi pe placul lui Zelenski. Americanii iau în calcul un nou ”război rece”
Anticipând o contraofensivă de amploare a trupelor ucrainene, Moscova a lansat în ultimele săptămâni o amplă campanie de recrutare.

Autorităţile nu au anunţat obiective concrete, dar unele media ruse au relatat că armata speră să înroleze mai multe sute de mii de oameni propunându-le contracte cu condiţii foarte atractive.

Campania a avut loc pe reţelele sociale şi numeroase afişe care promovează armata au apărut pe străzile oraşelor ruseşti.

Moscova a organizat o primă mobilizare „parţială” a cel puţin 300.000 de oameni în septembrie anul trecut, provocând fuga în străinătate a zeci de mii de bărbaţi care refuză să plece pe front.

Un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa. Avertisment de ultima oră care vine din partea Rusiei
La sfârşitul lui decembrie 2022, ministrul rus de externe Serghei Şoigu a apreciat că este „necesar” ca efectivele armatei ruse să crească la 1,5 milioane de soldaţi – „din care 695.000 sub contract” – deci peste obiectivul de 1,15 milioane fixat de Vladimir Putin ]n luna august.