Rusia extinde embargoul vizând produsele europene şi la făinile şi grăsimile animale

Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselhoznadzor) a decis luni să extindă embargoul introdus anterior pentru produsele agroalimentare europene şi la măruntaiele, făinile şi grăsimile animale precum şi alte produse derivate de pe urma procesării bovinelor, porcinelor şi păsărilor, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Rosselhoznadzor.

20 oct. 2014, 17:27
Rusia extinde embargoul vizând produsele europene şi la făinile şi grăsimile animale

Rusia a extins embargoul vizând produsele europene şi la făinile şi grăsimile animale. Aceste produse nu erau vizate până acum de embargoul introdus de Rusia la începutul lunii august, a precizat Alexei Alexeenko, adăugând că decizia a fost luată de Rosselhoznadzor din cauza ‘violării normelor de securitate’.

La începutul lunii august, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne şi lapte, precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia. Problema este că pentru anumite produse, precum carnea de porc, peştele şi fructele, produsele importate reprezintă aproximativ 30% din consumul Rusiei.