Rusia extinde embargoul vizând produsele europene şi la făinile şi grăsimile animale

Publicat: Luni, 20 Octombrie 2014 20:27 // Actualizat: Luni, 20 Octombrie 2014 20:27 // Sursa: romaniatv.net

Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselhoznadzor) a decis luni să extindă embargoul introdus anterior pentru produsele agroalimentare europene şi la măruntaiele, făinile şi grăsimile animale precum şi alte produse derivate de pe urma procesării bovinelor, porcinelor şi păsărilor, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Rosselhoznadzor.

Rusia a extins embargoul vizând produsele europene şi la făinile şi grăsimile animale. Aceste produse nu erau vizate până acum de embargoul introdus de Rusia la începutul lunii august, a precizat Alexei Alexeenko, adăugând că decizia a fost luată de Rosselhoznadzor din cauza 'violării normelor de securitate'.

La începutul lunii august, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne şi lapte, precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia. Problema este că pentru anumite produse, precum carnea de porc, peştele şi fructele, produsele importate reprezintă aproximativ 30% din consumul Rusiei.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
embargou produse ue embargou rusia embargou rusia ue
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 oct 21:01
...produsele agroalimentare europene şi la măruntaiele, făinile şi grăsimile animale precum şi alte produse derivate de pe urma Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
20 oct 20:57
...introdus anterior pentru produsele agroalimentare europene şi la măruntaiele, făinile şi grăsimile animale …read more ...
1
EUR
4.8375
RON
08 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H