Rusia face MANEVRE de ANVERGURĂ în nord-vestul ţării

Forţele aeropurtate ruse au început luni manevre de anvergură în regiunea Pskov, în nord-vestul Rusiei, a indicat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia de presă EFE, citată de Agerpres.

11 aug. 2014, 10:59
Rusia face MANEVRE de ANVERGURĂ în nord-vestul ţării

‘Între 11 şi 16 august, pe teritoriul regiunii Pskov se vor desfăşura, în două etape, manevre de comandă şi control ale Diviziei nr.76 de gardă aeropurtate Cernigov cu aterizare pe teren necunoscut şi tragere la ţintă’, a indicat Irina Kruglova, purtătoare de cuvânt a armatei ruse.

Potrivit acesteia, aproximativ 3.000 de paraşutişti şi 12 de vehicule militare vor fi lansaţi de avioane-cargo Il-76. ‘Pentru aplicarea de atacuri aeriene împotriva unor ţinte terestre ale unui ipotetic inamic, vor fi mobilizate peste 30 de avioane de luptă şi elicoptere’, a mai spus purtătoarea de cuvânt citată, menţionând printre acestea avionul de luptă Su-24, elicoptere militare Mi-28, Mi-24 şi elicopterul-cargo Mi-8.

Faza activă a acestor aplicaţii este programată să aibă loc între 14 şi 15 august, iar în cadrul acesteia vor fi efectuate atacuri şi misiuni de distrugere a instalaţiilor strategice inamice, relatează Agerpres.

Citeşte şi Rusia a concentrat peste 30.000 de militari ruşi în apropiere de graniţa cu Ucraina

În operaţiunile la sol vor fi utilizate sisteme de artilerie ‘2s25’ , ‘Sprut’, ‘2S-9’, ‘Nona’, ‘D30’, precum şi sisteme antirachetă ‘Strela-10’ şi ‘Igla’.

Aceste aplicaţii militare fac parte dintr-o serie de manevre care au intensificat tensiunile în creştere între Rusia şi Occident. Acesta din urmă acuză Moscova de destabilizarea situaţiei din Ucraina, prin furnizarea de sprijin separatiştilor proruşi care operează în regiunile Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei.