Rusia îi deportează pe muncitorii nord-coreeni

Rusia a început deportările muncitorilor nord-coreeni în conformitate cu o rezoluţie a Consiliului de Securitate adoptată în Decembrie, informează ambasadorul Rusiei la Phenian, Aleksandr Matsegora.

07 feb. 2018, 11:28
Rusia îi deportează pe muncitorii nord-coreeni

Matsegora a făcut aceste declaraţii presei din New York, miercuri. „Mai mulţi guvernatori au început să îi deporteze pe muncitori nord-coreeni în vederea implementării acestei rezoluţii”, a precizat acesta.

El a mai informat că această măsură demonstrează angajamentul Rusiei privind implementarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate.

Citeşte Spiritul olimpic, pervertit la JO 2018. Sportivii din Iran şi Coreea de Nord nu vor primi cadouri la PyeongChang

Măsurile decise vor avea un impact serios asupra economiei Rusiei, în special asupra populaţiei din Estul îndepărtat al ţării, regiune în care lucrează 12.000 de muncitori din Coreea de Nord.

Matsegora a ţinut să precizeze că autorităţile ruse nu vor forţa deportarea muncitorilor nord-coreeni care nu vor dori să se întoarcă în ţara lor. „Nu vom trimite pe nimeni cu forţa înapoi, în Coreea de Nord”, informează agenţia rusă TASS, citând surse din diplomaţie.