Rusia îşi schimbă doctrina militară. Ce provocări îi aşteaptă pe membrii NATO

Publicat: Duminică, 28 Decembrie 2014 13:20 // Actualizat: Duminică, 28 Decembrie 2014 13:33 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit noii doctrine militare pe care o are în vedere Rusia, extinderea NATO şi mişcarea trupelor în interiorul ţărilor membre NATO sunt considerate ca fiind ameninţări la adresa securităţii Rusiei.

Moscova a denunţat de mai multe ori decizia Alianţei de a poziţiona trupe în mai multe state membre situate la frontierele ruse, potrivit România TV.

Caracterul defensiv al doctrinei militare ruse este păstrat, punând accentul pe un angajament militar numai în cazul în care toate soluţiile paşnice sunt epuizate. Documentul care consfinţeşte noua doctrină militară a Rusiei a fost semnat în urmă cu două zile de Vladimir Putin.

Citeşte şi Lukaşevici: Extinderea NATO spre Est va obliga Rusia să ia măsuri adecvate

Reacţia NATO nu a întârziat. Purtătorul de cuvânt al alianţei, Oana Lungescu, a tranmis pe contul de Twitter că actuala criză a fost provocată de Rusia care s-a amestecat în treburile Ucrainei, nu de decizia Alianţei de a-şi întări flancul estic ca urmare a anexării Crimeei.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 dec 14:01
...în interiorul ţărilor membre NATO sunt considerate ca fiind ameninţări la adresa securităţii Rusiei. …read more ...
28 dec 13:37
...în treburile Ucrainei, nu de decizia Alianţei de a-şi întări flancul estic ca urmare a anexării Crimeei. loading…Vezi articolul original


...
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H