Rusia l-a arestat şi îl investighează pe comandantul considerat vinovat pentru scufundarea navei amiral Moscova

Scufundarea crucişătorului Moscova, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, a reprezentat o lovitură dură pentru Moscova, care a pus pierderea sa pe seama unui incendiu accidental care a provocat explozia muniţiei aflate la bord, în timp ce Ucraina afirmă că a lovit vasul cu două rachete de croazieră.

17 mai 2022, 16:42
Rusia l-a arestat şi îl investighează pe comandantul considerat vinovat pentru scufundarea navei amiral Moscova

Acum Kremlinul pare că s-a răzgândit şi îi caută pe cei responsabili pentru înfrângerile militare din Ucraina, printre care şi scufundarea navei Moscova, pedepsindu-i pe comandanţii propriilor forţe de ocupaţie. Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării scrie pe Facebook că mai mulţi ofiţeri de rang înalt ai armatei ruse sunt arestaţi.

„Kremlinul pedepseşte demonstrativ comandanţii şi pentru a reduce consecinţele viitoarei lor responsabilităţi politice şi penale, dând vina pe toate eşecurile şi înfrângerile comandanţilor unităţilor şi formaţiunilor de ocupaţie. Conducerea ţării ocupante a început căutarea vinovaţilor prin „cele mai bune tradiţii staliniste”.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Bombardamente intense lângă Kiev, au sunat sirenele de război

Comandantul, viceamiralul Igor Osipov, a fost arestat pentru pierderea crucişatorului rus al flotei de la Marea Neagră „Moscova”, iar împotriva primului său viceamiral, Serhiy Pinchuk, au fost lansate şi acţiuni de anchetă. În plus, Vladislav Yershov, care a comandat cea de-a şasea armată a forţelor ruse, a fost demis din funcţie pentru pierderi fără precedent de personal, arme şi echipament militar.

Tot din aceleaşi motive, un comandant al unui district militar din vest, generalul-locotenent Serhiy Kisel, a fost înlăturat. Generalul-maior Arkady Marzoev a fost, de asemenea, înlăturat din postul de comandant al Corpului 22 de armată al Districtului Militar de Sud din Crimeea din cauza executării nesatisfăcătoare a sarcinilor stabilite, pe lângă colonelul Mihail Ponomarev, care a fost şi el îndepărtat din posturile sale”.

Citeşte şi: România primeşte noi ameninţări de la Kremlin. Statele considerate până în prezent „neprietenoase” la adresa Rusiei pot fi de acum numite ţări „ostile”