Rusia: Mai mulţi poliţişti ucişi în confruntările cu rebelii din Cecenia

Zece membri ai forţelor de securitate au fost ucişi şi 28 au fost răniţi în luptele împotriva rebelilor islamişti ceceni ce au avut loc joi în centrul oraşului Groznîi, capitala republicii ruse caucaziene Cecenia, au anunţat autorităţile ruse citate de Interfax.

04 dec. 2014, 07:47
Rusia: Mai mulţi poliţişti ucişi în confruntările cu rebelii din Cecenia

Zece membri ai forţelor de securitate au fost ucişi şi 28 au fost răniţi în confruntările cu rebelii din Cecenia. Rebelii au atacat un post al poliţiei rutiere şi apoi au luat cu asalt un imobil în care află sedii ale presei locale din Groznîi, capitala Ceceniei, în Caucazul rus.

Preşedintele cecen Ramzan Kadîrov a anunţat anterior că, în timpul luptelor, au fost ucişi nouă rebeli, bilanţul provizoriu al confruntărilor fiind de 19 morţi.

Adresându-se joi camerelor reunite ale parlamentului federal rus, preşedintele Vladimir Putin s-a declarat încrezător că forţele de securitate cecene îi vor învinge pe militanţii islamişti care au lansat atacul în Cecenia.

Caucazul rus se confruntă în ultimii ani cu o intensificare a violenţelor, rebeliunea islamistă, ale cărei rădăcini provin din cele două războaie care au devastat Cecenia în anii 1990 şi la începutul anilor 2000, devenind din ce în ce mai activă în toată regiunea.