Ministrul de externe din Moscova: Rusia NU iubeşte Uniunea Europeană şi încearcă să o DEZBINE

Uniunea Europeană subapreciază amenințarea pe care o reprezintă sprijinul acordat de Rusia mișcărilor europene de extremă dreapta sau de extremă stânga, a declarat, luni, ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, în cadrul reuniunii Consiliului interparlamentar NATO-Ucraina, informează agenția de presă Unian.

08 iun. 2015, 14:57
Ministrul de externe din Moscova: Rusia NU iubeşte Uniunea Europeană şi încearcă să o DEZBINE

Rusia nu iubește Uniunea Europeană ca organizație, ea a încercat întotdeauna să dezbine Uniunea Europeană, comportându-se diferit cu țări diferite și comunități diferite din țări ale UE. Ceea ce face acum Rusia în UE poate fi numit război hibrid”, a spus Pavlo Klimkin, ministrul de Externe al Ucrainei.

Șeful diplomației ucrainene a subliniat, de asemenea, că politica rusă față de UE constituie o amenințare, pe care mulți o subapreciază.

Pavlo Klimkin a explicat că este vorba despre un sprijin sistemic al Rusiei față de mișcări de extremă dreapta și de extremă stânga, și că acest sprijin ar putea duce la îngrădirea drepturilor electoratului de bază, care împărtășește valorile europene cheie, potrivit Agerpres.

„Cu cât mai bine va putea UE să elaboreze o politică eficientă și complexă față de Federația Rusă, cu atât mai bine va fi pentru UE însăși”, și-a exprimat convingerea Klimkin.

Citeşte şi Premiul Nobel pentru RĂZBOI. Află cui i l-ar dedica ruşii

De asemenea, potrivit ministrului de externe al Ucrainei, Rusia urmărește nu reglementarea de conflicte, ci crearea altora noi. „Rusia este interesată doar în slăbirea și destabilizarea Ucrainei, nu în soluționarea problemelor, ci în crearea altora noi, pentru a demonstra că aceste probleme pot fi soluționate doar cu participarea Rusiei”, a spus Klimkin.

Șeful diplomației ucrainene a reiterat că Ucraina nu va face niciun compromis în ceea ce privește unitatea sa teritorială.

Pavlo Klimkin i-a îndemnat pe partenerii occidentali să spună conflictului din estul Ucrainei pe nume: ‘agresiune rusă’. ‘Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, nu să facem apel la corectitudine politică excesivă’, a spus Klimkin.