Rusia o critică aspru pe Theresa May şi o acuză de declaraţii iresponsabile

Rusia a apreciat marți drept 'iresponsabile și fără fundament' acuzațiile premierului britanic Theresa May cu privire la acțiunile 'ostile' ale Moscovei, văzând în acestea necesitatea Londrei de a deturna atenția opiniei publice britanice spre un 'inamic extern' în contextul Brexitului.

15 nov. 2017, 10:06
Rusia o critică aspru pe Theresa May şi o acuză de declaraţii iresponsabile

Într-un discurs luni seara, premierul britanic a criticat virulent Rusia pentru rolul ei în criza ucraineană și „spionajul cibernetic” și utilizarea mijloacelor sale de informare în masă ca „arme”, asigurând că Regatul Unit va face tot „ce este nevoie pentru a se proteja”, potrivit Agerpres.

‘Evocarea acestor teze nu este nouă, dar ceea ce le unește este caracterul iresponsabil și neîntemeiat al acuzațiilor împotriva Rusiei „, a reacționat marți purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-un comunicat, reamintind intervențiile britanice în Libia și Irak.

Citeşte şi Rusia a intervenit prin Twitter cu postarea a 45.000 de mesaje înainte de Brexit

‘Societatea britanică traversează în prezent nu cea mai bună perioadă în contextul ieșirii din Uniunea Europeană și al sciziunilor interne. Evident, este nevoie de un inamic extern pentru a deturna atenția și a fost aleasă Rusia’ pentru acest rol, a adăugat ea, regretând alegerea Londrei spre ‘confruntare’.