Rusia pregăteşte noi înrolări: limita de vârstă pentru serviciul militar a fost abolită

În Rusia, limita de vârstă pentru primul contract de serviciu militar a fost abolită, a anunţat agenţia Ria Novosti.

14 nov. 2022, 23:06
Rusia pregăteşte noi înrolări: limita de vârstă pentru serviciul militar a fost abolită

Limita de vârstă pentru serviciul militar a fost abolită în Rusia. După ce mobilizarea parţială s-a încheiat, Kremlinul se pregăteşte de noi recrutări, pentru a întări linia frontului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care elimină limita de vârstă, stabilită anterior la 40 de ani, pentru cei care intenţionează să semneze pentru primul contract de servicii în forţele armate.

Vladimir Putin acordă primele sale titluri de „Mamă-eroină”, iar unul dintre ele îi revine soţiei liderului cecen Kadîrov
Limita de vârstă stabilită de 30 de ani a fost abolită şi pentru cetăţenii străini care doresc să se alăture armatei ruse.

Kievul afirmă că Rusia a distrus o centrală electrică de primă importanţă în Herson înainte de retragerea sa

Operatorul naţional ucrainean de energie Ukrenergo a afirmat luni că Rusia a distrus o centrală electrică de primă importanţă în Herson înainte de retragerea trupelor sale din oraş şi de pe malul drept al râului Nipru, săptămâna trecută, informează AFP.

„Centrala energetică ce furniza electricitate pentru tot malul drept din regiunea Herson şi pentru o parte importantă din regiunea Nicolaev (Mikolaiv) este practic distrusă”, a scris preşedintele Ukrenergo, Volodimir Kudriţki, pe Facebook, adăugând că este vorba de „consecinţe ale fricii neputincioase ale ocupanţilor înainte de fuga lor”.

Putin începe să dea semne de slăbiciune şi numeşte luptele cu ucrainenii „dificile şi extrem de riscante”
Forţele ruse s-au retras de câteva zile din Herson după opt luni de ocupaţie, ceea ce le-a permis soldaţilor ucraineni să intre vinerea trecută în oraş.

În urmă cu două zile, Volodimir Zelenski a spus că forţele ruse au distrus infrastructura critică din oraşul Herson înainte de a-l părăsi, adăugând că autorităţile locale încep să stabilizeze oraşul.

Un convoi al Naţiunilor Unite a intrat luni în Herson, ceea ce reprezintă prima distribuire de ajutor umanitar internaţional în acest oraş, de la capturarea sa, în martie, de către trupele ruse. Într-un comunicat, ONU subliniază că Hersonul are probleme cu alimentarea cu apă şi electricitate, în centrele sanitare lipsesc medicamentele, iar centrele comerciale nu au alimente.