Rusia pune EMBARGO pe CÂRNAŢII din Europa. România NU este menţionată

Serviciul federal de supraveghere în domeniul protecţiei consumatorului din Rusia (Rospotrebnadzor) a anunţat miercuri restricţionarea importurilor de cârnaţi din carne de vită, de carne pentru fripturi şi gulaş din Belgia, Danemarca, Slovacia, Franţa, Italia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Polonia şi Germania, potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de TASS.

05 nov. 2014, 10:50
Rusia pune EMBARGO pe CÂRNAŢII din Europa. România NU este menţionată

„Rospotrebnadzor şi-a intensificat măsurile de supraveghere asupra acestor tipuri de produse pentru a preveni accesul lor pe teritoriul Federaţiei Ruse”, menţionează textul.

Serviciul rus susţine că a luat această decizie după ce Biroul federal pentru protecţia consumatorilor şi siguranţă a alimentelor din Germania a constatat în mai multe supermarketuri, macelării şi depozite en-gros din Germania cantităţi de cârnaţi, carne de friptură şi pentru gulaş contaminate cu virusul antrax.

Citeşte şi Rusia interzice importul de carne provenită din Republica Moldova

Rusia a interzis importurile anumitor tipuri de produse agricole, materii prime şi produse alimentare provenind din ţările care au susţinut sancţiunile împotriva sa în contextul crizei din Ucraina.