Rusia rămâne fără milionari. Peste 15.000 de super-bogaţi îi întorc spatele lui Putin şi vor părăsi ţara până la sfârşitul anului

Peste 15.000 de milionari sunt așteptați să părăsească Rusia în acest an, deoarece cetățenii bogați întorc spatele regimului lui Vladmir Putin după invazia din Ucraina, potrivit unei analize a datelor privind migrația, preluată de The Guardian.

14 iun. 2022, 09:58
Rusia rămâne fără milionari. Peste 15.000 de super-bogaţi îi întorc spatele lui Putin şi vor părăsi ţara până la sfârşitul anului

Se preconizează că aproximativ 15% dintre rușii cu active gata de peste un milion de dolari vor emigra în alte țări până la sfârșitul anului 2022, conform proiecţiilor bazate pe datele despre migrație ale Henley & Partners, o firmă cu sediul la Londra care acționează ca intermediar între super-bogați și țările care le vând cetățenia..

„În Rusia este o hemoragie de milionari”, a spus Andrew Amoils, șeful de cercetare de la New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley. „În fiecare an al ultimului deceniu, persoanele bogate au emigrat din Rusia într-un număr aflat în creștere constantă, un semn de avertizare timpurie al problemelor actuale cu care se confruntă țara. Din punct de vedere istoric, prăbușirile majore ale țărilor au fost de obicei precedate de o accelerare a emigrării oamenilor bogați, care sunt adesea primii care pleacă, deoarece au mijloacele pentru a face acest lucru”, mai spune el.

Citeşte şi Rusia a câştigat 93 de miliarde de euro din exporturile de combustibili fosili în 100 de zile de război

Se preconizează că Ucraina va suferi cea mai mare pierdere de persoane cu avere netă mare (HNWI) ca proporție din populația sa, 2.800 de milionari (sau 42% din toți HNWI din Ucraina) urmând să părăsească țara până la sfârșitul anului.

Bogații lumii s-au mutat în mod tradițional în SUA și Marea Britanie, dar Henley spune că se așteaptă ca Emiratele Arabe Unite să le depășească ca destinația numărul 1 pentru emigranții milionari. „Marea Britanie și-a pierdut coroana centrului bogăției, iar SUA se estompează rapid ca un magnet pentru cei bogați ai lumii, fiind așteptate ca EAU să le depășească prin atragerea celor mai mari fluxuri nete de milionari la nivel global în 2022”, a tranmis Henley în raportul său, citat de The Guardian.

Citeşte şi Rusia a eliberat primele paşapoarte pentru locuitorii din Herson, orașul ucrainean cucerit aproape în totalitate de ruși: „Începe o nouă epocă”

Se așteaptă ca aproximativ 4.000 HNWI să se mute în Emiratele Arabe Unite până la sfârșitul anului, înaintea Australiei, care se așteaptă să atragă aproximativ 3.500, Singapore (2.800) și Israelului (2.500).

De asemenea, se așteaptă să se mute un număr mare de milionari în „cele trei M”: Malta, Mauritius și Monaco.