Rusia reacţionează la sancţiuni, declarând INDEZIRABILE 80 de oficialităţi din statele Uniunii Europene

Publicat: Vineri, 29 Mai 2015 21:32 // Actualizat: Vineri, 29 Mai 2015 21:32 // Sursa: romaniatv.net

După ce trei deputați olandezi, care doreau să efectueze o vizită în Rusia, au fost nevoiți să-și anuleze călătoria întrucât MAE rus le-a refuzat viza, ministrul olandez de externe Mark Rutte a anunțat vineri că a primit din partea Moscovei o listă cu circa 80 de responsabili din statele Uniunii Europene care au fost declarați indezirabili în Rusia, printre ei regăsindu-se și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus', a declarat șeful diplomației olandeze în timpul unei conferințe de presă. El a adăugat că guvernul de la Moscova a luat această decizie ca represalii în urma sancțiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei după sancțiunile destabilizatoare ale acesteia din urmă împotriva Ucrainei, drept urmare această listă 'nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului internațional', potrivit Agerpres.

Citeşte şi Rogozin spune că tancurile ruseşti nu au nevoie de VIZĂ pentru a intra în Europa

De asemenea, o sursă din cadrul diplomației europene a declarat agenției France Presse că Rusia a refuzat în ultimele luni viza de intrare mai multor politicieni europeni, dar până la transmiterea listei la care a făcut referire Mark Rutte guvernul de la Moscova nu a comunicat oficial nimic despre decizia sa de a declara unii oficiali europeni persona non-grata. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 mai 00:33
...viza, ministrul olandez de externe Mark Rutte a anunțat vineri că a primit din partea Moscovei o Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
29 mai 21:44
...MAE rus le-a refuzat viza, ministrul olandez de externe Mark Rutte a anunțat vineri că a primit din partea Moscovei o Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H