Rusia, record de contaminări cu Covid-19. Au fost înregistrate 25.173 de cazuri în ultimele 24 de ore

Rusia a înregistrat luni un număr record de contaminări cu Covid-19. Au fost declarate 25.173 de cazuri cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, dintre care 6.866 la Moscova, iar bilanţul total al contaminărilor a crescut la 2.114.502 de la începutul epidemiei.

23 nov. 2020, 13:06
Rusia, record de contaminări cu Covid-19. Au fost înregistrate 25.173 de cazuri în ultimele 24 de ore
Rusia, record de contaminări cu Covid-19

Rusia, record de contaminări cu Covid-19. Autorităţile sanitare au anunţat că 361 de persoane au murit din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore, relatează Reuters, citat de News.ro.

Rusia, record de contaminări cu Covid-19

Bilanţul total al morţilor din cauza Covid-19 a crscut la 36.540.

Citeşte şi: Imagini şocante cu cadavrele din Rusia: „Aşa arată nopțile noastre: îngrozitoare”

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis sâmbătă celorlalţi şefi de stat participanţi la summitul online G20 că Rusia este pregătită să furnizeze vaccinul său ”Sputnik V” şi altor state care au nevoie de el pentru a combate pandemia de COVID-19.

Vladimir Putin susţine că acest vaccin, împreună cu alte două vaccinuri experimentale ruseşti împotriva coronavirusului, vor fi disponibile şi pentru alte state, în efortul de stăvilire a pandemiei la nivel global, potrivit liderului de la Kremlin.

Deşi va exista o competiţie între diferiţii producători, prioritatea principală trebuie să fie ”latura umanitară” şi ”obiectivul nostru comun este să construim o ofertă de vaccinuri şi să oferim protecţie de încredere întregii populaţii la nivel global”, a mai spus Putin la summitul online, conform Agerpres.

La un alt summit, cel al grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), desfăşurat marţi, preşedintele rus a îndemnat statele membre ale acestui grup să-şi unească eforturile pentru producţia acestor vaccinuri pe scară largă. ”Vaccinurile ruseşti există, ele sunt eficace şi sigure. Problema care rămâne este cea a producţiei lor de masă”, a declarat Putin.

Citeşte şi: Rusia anunţă că vaccinul Sputnik-V prezintă o eficienţă de 92% împotriva COVID-19

Vladimir Putin a precizat că ţara sa a semnat deja acorduri cu Brazilia şi India pentru efectuarea de teste clinice pentru vaccinul Sputnik V, primul anunţat de Rusia şi dezvoltat de centrul Gamaleia. El a vorbit şi despre existenţa unui acord cu China şi India pentru ”deschiderea de centre de producţie a vaccinului nostru în aceste ţări, nu doar pentru nevoile lor proprii, ci şi pentru statele terţe”.