Rusia se grăbeşte să copieze modelul Chinei şi construieşte rapid un spital pentru bolnavii de Covid-19. Lucrările au început deja FOTO

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a ordonat construcţia unui spital special în care să fie trataţi bolnavii de coronavirus, după sistemul de la Wuhan, când două spitale au fost construite în mai puţin de zece zile.

13 mart. 2020, 10:32

Rusia are raportate doar 34 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, dar doreşte să ţină situaţia sub control şi să nu fie luată pe nepregătite în cazul în care epidemia va lua amploare. În acest sens, municipalitatea Moscovei a aprobat deblocarea a peste 100 de milioane de euro pentru construirea unui spital la aproximativ 50 km sud-vest de Kremlin.

Citeşte şi Risc mare de contaminare cu coronavirus pentru taximetrişti. Ce se întâmplă cu maşinile de la Otopeni

Vă garantez că nu va afecta populaţia locală, vă cer doar să mă înţelegeţi„, a spus primarul Moscovei, care a adăugat că lucrările deja au început. Cea mai apropiată casă se găseşte la 250 metri de spital Din cele 34 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, 23 se găsesc în în Moscova şi zonele limitrofe capitalei Rusiei.