Rusia se laudă cu o armă secretă, laserul care poate arde o dronă inamică în câteva secunde

Iuri Borisov, fost ministru al Apărării, a afirmat că, la ultimele teste, noul laser a ars o dronă aflată la 5 kilometri distanță, în 7 secunde.

18 mai 2022, 16:33
Rusia se laudă cu o armă secretă, laserul care poate arde o dronă inamică în câteva secunde

Rusia scoate la luptă armele secrete. Borisov a anunțat că este vorba de „sisteme laser care sunt cu un ordin de magnitudine superioare ca putere și permit distrugerea termică a diferitelor mijloace” precum dronele, relatează Interfax.

Anunțul vine în condițiile în care dronele turcești  Bayraktar TB2 s-au dovedit un coșmar pentru Armata rusă, mai ales în prima etapă a războuiul. Vehiculul aerian fără pilot a atras atenţia întregii lumi prin precizia uimitoare și capacitatea de a trimite bombe ghidate cu laser care distrug totul pe o rază de câţiva metri pătraţi.

Rusia este din nou acuzată că ar fi folosit bombe cu fosfor alb, armă interzisă: „Ruşii pur şi simplu distrug deliberat infrastructura civilă”
Armata rusă şi-a continuat în ultimele ore atacurile în regiunea Donbas, în estul Ucrainei, în special în zona unuia dintre oraşele strategice Sloviansk, unde încearcă să-şi reorganizeze şi să-şi menţină poziţiile, informează Statul Major al armatei ucrainene într-un raport cu privire la evoluţia situaţiei de pe front, postat pe pagina sa oficială de Facebook, potrivit agenţiilor de presă EFE şi Ukrinform.

Principalele eforturi ale Rusiei la ora actuală vizează menţinerea şi întărirea cu echipamente a poziţiilor ocupate anterior, activităţi de recunoaştere, refacerea rezervelor şi îmbunătăţirea poziţiilor tactice ale forţelor sale, se menţionează în raportul citat.

În nord, trupele ruse continuă tirurile de artilerie împotriva poziţiilor ucrainene şi a infrastructurii civile în regiunile (din apropierea graniţei cu Belarus) Cernigov (Cernihiv, Cernigău) şi Sumî, nu departe de Kiev.

Se pare că bombardamentele asupra Harkovului, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, au încetat, dar forţele ruse ocupă poziţii în alte zone ale regiunii cu acelaşi nume şi încearcă să împiedice avansarea trupelor ucrainene.

Armata rusă a desfăşurat artileria pentru a bombarda oraşele şi aşezările Ţirkunî, Ruski Tişki, Cerkaski Tişki şi Pitomnik, toate din regiunea Harkov.

Pe frontul din Sloviansk, în Doneţkul prorus, trupele Moscovei desfăşoară ofensive în unele aşezări cu sprijinul diverselor tipuri de artilerie, inclusiv cu rachete, se arată în raportul Înaltului comandament ucrainean.

La Mariupol, oraş-port strategic la Marea Azov, în sud-estul Ucrainei, continuă asediul combinatului siderurgic Azovstal, unde ar mai fi rămas combatanţi ucraineni în subteran, cu atacuri aeriene şi de artilerie.

OMS este îngrijorată că holera s-ar putea răspândi la Mariupol. Apa potabilă este infestată cu resturi din canalizare
Situaţia în acest ultim bastion al rezistenţei ucrainene la Mariupol, controlat aproape în totalitate de forţele ruse, este confuză, notează EFE, în timp ce Ucraina evocă o operaţiune de evacuare în curs de desfăşurare.

Soarta combatanţilor ucraineni, care au ajuns pe mâinile ruşilor, rămâne deocamdată neclară, cu toate că guvernul de la Kiev a anunţat că negociază un schimb cu prizonieri ruşi.

Nu se ştie pe moment câţi combatanţi ucraineni s-ar mai afla în tunelurile de la Azovstal.

În zona oraşului Nikolaiv (Mikolaiv), la nord de peninsula Crimeea, forţele ruse au desfăşurat diferite tipuri de artilerie pentru a ataca poziţiile ucrainene.

Pe fronturile din Doneţk şi Lugansk, trupele ucrainene au respins 12 atacuri ruseşti în ultimele 24 de ore, au distrus trei tancuri, trei sisteme de artilerie, şase vehicule blindate de luptă şi şapte vehicule motorizate, potrivit raportului citat.

Inamicul efectuează tiruri asupra întregii linii de contact din regiunea Doneţk şi în zona de operaţiuni Sloviansk, încercând să-şi consolideze forţele pentru o ofensivă, se mai spune în document.


loading...
Partenerii noștri