Rusia se pregăteşte să instaleze o BAZĂ MILITARĂ AERIANĂ în Belarus

Forţele militare aeriene ruse vor fi pregătite, după semnarea unui acord interguvernamental între Rusia şi Belarus, să instaleze o bază aeriană la Baranovici (regiunea Brest), în Belarus, a indicat luni comandantul şef al forţelor aeriene din Rusia, Viktor Bondarev, citat de agenţia de presă ITAR-TASS, citată de Agerpres.

11 aug. 2014, 11:46
Rusia se pregăteşte să instaleze o BAZĂ MILITARĂ AERIANĂ în Belarus

Rusia, pregătită pentru instalarea unei baze militare aeriene în Belarus. ‘Vom crea o bază la Baranovici, avem toate cele necesare. Singurul lucru pe care îl aşteptăm este semnarea unui acord interguvernamental’, a indicat generalul rus, precizând că vor fi desfăşurate în special avioane de luptă Su-27 (Flanker, în codificarea NATO).

La 10 decembrie 2013, mai multe Su-27 au fost desfăşurate la Baranovici, în Belarus, dar în cadrul unei misiuni comune cu armata aerului belarusă.

Citeşte şi Rusia trimite ARME în ţările vecine. Zeci de platforme feroviare cu echipamente militare au ajuns în Belarus

Ministerul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat anterior, după o întrevedere cu şeful statului belarus Aleksandr Lukaşenko, că Rusia va instala în 2015 o bază militară aeriană în Belarus, mai exact în localitatea Lida (regiunea Grodno), în apropierea frontierei cu Polonia şi Lituania.