Rusia se RĂZBUNĂ pe Occident din cauza SANCŢIUNILOR economice

Rusia nu ar trebui să elaboreze contramăsuri pentru noile sancţiuni occidentale, dat fiind că acestea ar avea o utilitate redusă, cu excepţia domeniului agriculturii, a afirmat marţi ministrul rus al dezvoltării economice, Aleksei Uliukaev, citat de RIA Novosti, potrivti Agerpres.

16 sept. 2014, 16:33
Rusia se RĂZBUNĂ pe Occident din cauza SANCŢIUNILOR economice

‘Scopul nostru nu este să le facem rău (Occidentalilor), ci să ne ajutăm pe noi’, a declarat Uliukaev pentru reporteri după o întâlnire axată pe teme comerciale cu omologul său turc Nihat Zeybekci la Istanbul.

‘În sectorul agriculturii (astfel de măsuri) sunt de înţeles pentru că Rusia ar putea să ajungă cu adevărat un producător de alimente autosuficient, cât şi un exportator important’, a afirmat Uliukaev. ‘Cu toate acestea, nu pot fi de acord că aceeaşi logică funcţionează şi în alte sectoare industriale. De aceea consider că astfel de măsuri ar fi cu greu utile’, a subliniat ministrul.

Citeşte şi Rusia acuză SUA că vrea să „taie legăturile economice” între UE şi Rusia

Uliukaev a opinat că guvernul rus ar trebui în schimb să se concentreze pe sprijinirea băncilor şi companiilor ruseşti vizate de sancţiunile occidentale.