Rusia se retrage din Consiliul Europei. Notificarea a fost deja transmisă către organizaţie

Rusia a decis marţi să declanşeze procedura de ”ieşire din Consiliul Europei”, acuzând NATO şi Uniunea Europeană (UE) de faptul că au transformat CoE într-un instrument în serviciul ”expansiunii lor militaro-politice şi economice către Est”.

15 mart. 2022, 19:13
Rusia se retrage din Consiliul Europei. Notificarea a fost deja transmisă către organizaţie

Notificarea retragerii Federaţiei ruse din Organizaţie” a fost remisă marţi secretarei generale a CoE Marija Pejcinovic Buric, anunţă într-un comunicat Ministerul de Externe din Rusia.

Decizia de retragere din Consiliul Europei a fost luată. Scrisoarea corespunzătoare a ministrului de externe Serghei Lavrov a fost predată secretarului general al organizației”, a transmis vicepreședintele Dumei de Stat, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Piotr Tolstoi, pe canalul său de Telegram.

Citeşte şi Klaus Iohannis a făcut anunţul. Decizia pe care NATO a luat-o pentru ţara noastră: Este acum în discuție formarea unui grup de luptă!

Cu această ocazie Rusia acuză țările NATO că „în tot acest timp au folosit tema drepturilor omului pentru a-și realiza propriile interese geopolitice și atacuri asupra țării noastre”. Printre altele, Federația Rusă nu mai plănuiește să plătească o contribuție anuală acestei organizații din cauza „presiunii politice și a sancțiunilor fără precedent”.

Citeşte şi Rusia a oprit fluxul de gaze către Europa prin una dintre conducte, ca răspuns la sancţiunile primite din partea statelor occidentale